Kolumne 09. svibnja 2016.

Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom

cheesecake
foto: Anastazija Makjanić
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite osvježavajuću tortu od sira u kombinaciji s jagodama i bijelom čokoladom

Sastojci za podlogu:

  • 250 grama Digestive keksa
  • 90 grama omekšalog maslaca
  • 15 grama šećera

Sastojci za nedjev:

  • 800 grama sirnog namaza
  • 250 grama šećera
  • 4 jaja
  • 2 žlice ekstrakta vanilije
  • 100 grama kiselog vrhnja
  • 200 grama svježih jagoda
  • 150 grama otopljene bijele čokolade

Postupak:

  1. Pećnicu zagrijte na 180C, a kekse zajedno sa omekšalim maslacom i šećerom sameljite te oblikujte homogenu smjesu. Smjesu pritisnite uz dno kalupa promjera 26cm i ostavite u zamrzivaču 10 minuta da se stisne.
  2. Pecite 10 minuta.
  3. Za to vrijeme pripremite nadjev. Miksajte sirni namaz i šećer te postepeno dodavajte jedno po jedno jaje. Potom umješajte ekstrakt vanilije, kiselo vrhnje te otopljenu bijelu čokoladu.
  4. Na kraju lagano sa špatulom umješajte cijele jagode.
  5. Pećnicu smanjite na 100C, a nadjev izlijte po podlozi.
  6. Pecite 3 sata, a potom ostavite preko noći da se dobro ohladi.
  7. Dekorirajte sa svježim jagodama po želji.

Dobar tek!

Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.