Taman je prvenstveno do smeđeg šećera i malo kave. Ako ne volite kavu, slobodno izbacite taj sastojak, izvrstan je i bez nje. Isprobane obje verzije! I opet će vam biti ovako taman, bez obzira što nema kave.
Ove kocke će vas oduševiti svojom sočnošću! Mislim da nisam isprobala sočniji i mekaniji kolač od ovoga... A da ne govorim koliko je jednostavan i brz za napraviti! Samo sve sastojke umutite zajedno, dodate višnje, ispečete i uživate! Makar meni osobno je najbolji drugi dan.
Ovo je jedan od onih kolača koji su idealni za one "nepozvane" goste. ;)
Sastojci:
- 4 jaja
- 100 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 čvrsti jogurt
- 130 ml ulja
- 25 ml crne kave
- 150 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- šalica višanja
Postupak:
- Pjenasto umutiti jaja sa smeđim šećerom i vanilin šećerom.
- Dodati jogurt, ulje, kavu, te mikserom sve dobro razradit.i
- U tekuću smjesu dodati suhu smjesu brašna i praška za pecivo.
- Uliti u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup, te staviti u pećnicu na 180C cca 10 minuta (dok ne dobije laganu gornju koricu).
- Izvaditi iz pećnice, te posipati višnjama Vratiti u pećnicu na još 30-ak minuta.
- Ostaviti da se ohladi, te narezati na kocke.
Dobar tek!
Tihanu možete pratiti i na njezinom blogu Tiha u Zemlji Slatkiša i Facebook stranici.