Kolumne 11. kolovoza 2014.

Čoko torta s borovnicama i kajenskim paprom

naslov.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova bogata torta je savršen gluten free (bez brašna) desert za ekstremne ljubitelje tamne gorke čokolade. Ali i za one koji vole u tom slatkom osjetiti onaj ljuti "kick".

Torta nema jedan glavni sastojak, već dva! Čokoladu i kajenski papar. Nije preslatka, a na vrhu jezika osjećate lagano peckanje. Savršenstvo! Torta je idealna za one koji paze na liniju (mislim, ko ne pazi? :) ), jer vjerujte mi, toliko je puna okusom i zasitna, da nećete sigurno posezati za drugom kriškom. Bar sat vremena.

ChocoCayenneKejk s borovnicama

Sastojci:

1/2 šalice maslaca
1 šalica kakaa u prahu
1 šalica šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1/4 žličice soli
1/2 žličice kajanskog papra
3 jaja (lagano izmućenih)

Krema:
200 ml slatkog vrhnja (hladnog)
150 g krem sira
3 žlice šećera u prahu

Priprema:
1. Maslac otopite na laganoj vatri.
2. Kad se malo ohladi, dodajte kakao, šećer, ekstrakt vanilije, sol i kajenski papar.
3. Jaja lagano izmutite i dodajte smjesi s kakaom, sve dobro izmiješajte.
4. Ulijte u kalup (promjer 20 cm) koji ste prethodno namastili i posipali kakaom.
5. Pecite na 150 C cca 40 min.
6. Ostavite da se ohladi 10 -ak min pa ga izvadite iz kalupa.

Priprema kreme:
1. Slatko vrhnje kratko razradite dok ne očvrsne.
2. Dodajte sir i šećer u prahu, te još kratko izmiksajte dok ne dobijete glatku kremu.
3. Kad se kolač skroz ohladio, premažite ga kremom i rasporedite borovnice po vrhu (možete koristiti bilo koje drugo bobičasto voće).

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.