gastro postao
Savršena čokoladna krema u kombinaciji sa svježim borovnicama.
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 125ml slatkog vrhnja
- prstohvat soli
- 200 g svježih borovnica
Postupak:
- Čokoladu izlomite na sitne komadiće i otopite je na pari.
- Jaja odvojite u dvije posude pa bjelanjke umutite sa prstohvatom soli i 80g šećera u čvrsti snijeg (šećer dodavajte postepeno žličicu po žlicu).
- Nakon što ste izradili čvrsti snijeg od bjelanjaka, isto tako umutite čvrsto i slatko vrhnje.
- Žumanjke pomješajte sa 2 žlice vruće vode i ostatkom šećera u koje ste odmah stvaili i vanilin šećer. Miješajte na pari dok se šećer ne otopi, 4-5min, da smjesa postane kremasto gusta.
- Posudu sa žumanjcima skinite s vatre i dodajte joj otopljenu čokoladu. Mješajte lagano s pjenjačom da se smjesa sjedini u jednoličnu kremu.
- Slatko vrhnje lagano umješajte u smjesu, a zatim i snijeg od bjelanjaka. Na kraju umješajte svježe borovnice i dekorirajte po želji.
- Ostavite u hladnjaku na minimalno 4-5 sati, a onda uživajte u božanstvenom okusu čokolade!
Dobar tek!
Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.