Kolumne 31. kolovoza 2015.

Čokoladni mousse s borovnicama

mousse
foto: Anastazija Makjanić
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena čokoladna krema u kombinaciji sa svježim borovnicama.

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 125ml slatkog vrhnja
  • prstohvat soli
  • 200 g svježih borovnica

Postupak:

  1. Čokoladu izlomite na sitne komadiće i otopite je na pari.
  2. Jaja odvojite u dvije posude pa bjelanjke umutite sa prstohvatom soli i 80g šećera u čvrsti snijeg (šećer dodavajte postepeno žličicu po žlicu).
  3. Nakon što ste izradili čvrsti snijeg od bjelanjaka, isto tako umutite čvrsto i slatko vrhnje.
  4. Žumanjke pomješajte sa 2 žlice vruće vode i ostatkom šećera u koje ste odmah stvaili i vanilin šećer. Miješajte na pari dok se šećer ne otopi, 4-5min, da smjesa postane kremasto gusta.
  5. Posudu sa žumanjcima skinite s vatre i dodajte joj otopljenu čokoladu. Mješajte lagano s pjenjačom da se smjesa sjedini u jednoličnu kremu.
  6. Slatko vrhnje lagano umješajte u smjesu, a zatim i snijeg od bjelanjaka. Na kraju umješajte svježe borovnice i dekorirajte po želji.
  7. Ostavite u hladnjaku na minimalno 4-5 sati, a onda uživajte u božanstvenom okusu čokolade!

Dobar tek!

Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.