Kolumne 13. srpnja 2016.

Fantastičan čips od tikvica s parmezanom

Tikvice
foto: Danijel Živković
gastro postao gastro.24sata.hr
Tikvice su mnogima omiljeno ljetno povrće, potječu iz Amerike, a čovječanstvo ih konzumira već više od 10.000 godina. Izvrstan su izvor vitamina B i C, a većina se vitamina nalazi u kori. Stoga, ako su domaće - nemojte guliti koru.

Možete ih pripremiti na zaista mnogo načina; juha, salata, pohane, uštipci, rižoto... Ja ovoga puta predstavljam - čips s parmezanom.

Za 2 osobe  - 30 minuta

Sastojci

  • 1 veća tikvica
  • 1 jaje
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice parmezana
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice mješavine začina s paprom
Tikvice | Author: Danijel Živković foto: Danijel Živković

Priprema

  1. tikvice operite i narežite na kolutove debljine 3-4 mm
  2. izmutite jaje
  3. pomiješajte mrvice, parmezan i začine
  4. tikvice uvaljajte u jaje, pa u suhu smjesu i slažite na masni papir u lim za pečenje
  5. pecite oko 15 min na 180°c - prema potrebi okrenite

Dobar tek!

Danijela možete pratiti  na facebook stranici i blogu Kuhanje je lako.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.