gastro postao
Tikvice su mnogima omiljeno ljetno povrće, potječu iz Amerike, a čovječanstvo ih konzumira već više od 10.000 godina. Izvrstan su izvor vitamina B i C, a većina se vitamina nalazi u kori. Stoga, ako su domaće - nemojte guliti koru.
Možete ih pripremiti na zaista mnogo načina; juha, salata, pohane, uštipci, rižoto... Ja ovoga puta predstavljam - čips s parmezanom.
Za 2 osobe - 30 minuta
Sastojci
- 1 veća tikvica
- 1 jaje
- 4 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice parmezana
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice mješavine začina s paprom
Priprema
- tikvice operite i narežite na kolutove debljine 3-4 mm
- izmutite jaje
- pomiješajte mrvice, parmezan i začine
- tikvice uvaljajte u jaje, pa u suhu smjesu i slažite na masni papir u lim za pečenje
- pecite oko 15 min na 180°c - prema potrebi okrenite
Dobar tek!
Danijela možete pratiti na facebook stranici i blogu Kuhanje je lako.