Još jedna zamjerka je to što su pivari imali ograničen broj pivskih stilova u ponudi. Nakon Pijane čaplje u Slavonskom Brodu nadao sam se da ću i u Osijeku imati priliku kušati fascinantan Woodoo Kreše Marića iz Daruvarske pivovare. Riječ je o pivu koje je proizvedeno u ograničenim količinama i ne može se pronaći u standardnoj ponudi craft pivnica, međutim u ponudi su bili samo american blond ale i Bonner. Da se razumijemo, oba ova pivska stila iz radionice Kreše Marića su odlična, ali Woodoo je nešto preeedobro! Osim ove dvije zamjerke sve ostalo je bilo odlično.
Na ovom izdanju festivala bilo je prisutno čak 37 pivovara; od toga iz Hrvatske 27, a ostatak iz inozemstva. Osim osječkih pivovara Legionar i Beckers , prezentirale su se i druge craft pivovare iz Slavonije; Black Hat iz Đakova, Valens iz Vinkovaca, Slawoner iz Požege, Bošnjak iz Sičica i Peti element iz Daruvara.
Tu su još bili i Bura brewery, Garden brewery, pivovara Crafters, Križevačka pivovara, Varionica, Pulfer, Primarius, Zmajska pivovara, Dvije krigle, Zeppelin, Pivionica, Međimurski lepi dečki, LAB Split, Houblon pivovara, Nova runda, Varaždinska pivovara, Brlog zadružna pivovara, Medvedgrad, Bad brewery, Mlinarica…
Iz Srbije su bile prisutne craft pivovare Visibaba i Kabinet, iz Belgije Delirium i Lupulus, iz SAD-a Sierra Nevada, iz Austrije Bewog, iz Njemačke Ayinger, iz Slovenije Reservoir dogs, iz Škotske Brewdog, te iz Estonije Pohjala.
Na Osijek craft beer festivalu po prvi put se javnosti predstavilo i Varaždinsko pivo koje se zasad proizvodi u Češkoj, ali se u rujnu priprema otvaranje pogona u Varaždinu. Na festivalu su se predstavili s bio lagerom i india pale aleom. Kod bio lagera oba hmelja – saaz i premiant su iz certificiranog bio uzgoja.
Sastavni dio ovoga festivala bile su Olimpivske igre, odnosno kvalifikacije za olimpivske igre koje se već duži niz godina održavaju u Slavonskom Brodu u okviru Katarinskog sajma. Olimpivada se održala u subotu, drugi dan festivala, s početkom u 17.00 h i sastojala od četiri discipline; pivski maraton, natjecanja u držanju punih krigli, pivske štafete i slaganja pivskih bačvi.
Pivski maraton se održavao na prostoru od bine na južnoj strani Sunčane ulice, pa sve do kraja ulice gdje je sjeverni ulaz na festival. Jedan izabrani član ekipe je morao putem skupiti pet čaša po dva decilitra iz kojih je popio pivo. Natjecatelj koji prvi prođe kroz cilj sa svih pet čaša je pobjednik. Natjecanje u držanju punih krigli – tu je bio cilj što duže držati kriglu od litre piva u zadanoj ravnini, i to na pozornici. Onaj tko spusti ruke ispod zadane ravnine, taj ispada iz natjecanja.
Pivska štafeta je ekipno ispijanje piva iz krigle od jedne litre. Na zadani znak prvi član ekipe počinje piti pivo iz krigle, dodaje drugom i tako redom, sve dok ne isprazne kriglu. Ekipa koja u najkraćem roku isprazni pivsku kriglu je pobjednik. Slaganje pivskih bačvi je ekipno natjecanje u kojem svaki član ekipe mora dogurati jednu (praznu) pivsku bačvu od početne točke do pozornice, uspraviti je i popiti čašu(3 dcl) piva. Kad spusti praznu čašu na stol, kreće sljedeći član i tako sve dok ne slože sve tri bačve. Ekipa koja u najkraćem roku složi sve tri bačve je pobjednik.
Na festivalu nije manjkalo niti gastro ponude, a najviše interesa posjetitelja pobudio je štand Fabrique beer & grilla.