gastro postao
Ljeto je, i bez obzira na vrućine koje se teško podnose većina će nas umjesto u kućama i stanovima obaviti kuhanje vani, na otvorenom preko roštiljske vatre.
A ovisno o tome za koga pripremate ručak ili večeru ovo jelo može biti glavno lagano ljetno jelo, ili poslužiti kao ukusan prilog nekom mesu.
Heljdinu kašu možete pripremiti i dan ranije te je nositi ohlađenu sa sobom, a ako je ne volite možete je zamijeniti s bilo čime drugim - od riže do leće. Što vam je draže i pri ruci to iskoristite za pripremu ovog zdravog obroka.
Sastojci:
- Heljdina kaša
- Patlidžan
- Svježi sir
- Špinat
- Mrkva
- Sol
Priprema:
- Heljdinu kašu možete preko noći ostaviti potopljenu u vodi, ali ako niste za to imali vremena možete ju staviti odmah kuhati. Tada ćete nešto duže čekati da omekša i bude gotova. Kada je gotova procijedite ju i pospremite sa strane za kasniju upotrebu.
- Patlidžan narežite na krugove te ih naglo zapecite na roštilju ili grill tavi sa svake strane. Prilikom pečenja i kod okretanja posolite pečenu stranu patlidžana željenom količinom soli.
- Svježi sir pomiješajte sa sitno sjeckanim špinatom i soli po želji. Špinat može biti svjež, može biti i zamrznuti, a ako ćete koristiti svježi možete ga kratko i blanširati.
- Kanapeiće složite tako da na pečene patlidžane stavite naribanu sirovu mrkvu. Preko mrkve heljdinu kašu, a na vrh sir sa špinatom.
Poslužite i uživajte u ručku. Dobar tek!
Darka možete pratiti i na njegovom blogu Darkova Web Kuharicate na Facebook stranici.