Kolumne 25. studenoga 2015.

Keksi s komadićima čokolade

Marko5
foto: Davor Puklavec/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavani keksići prava su kalorijska bomba

Ovo su vrlo masni i fini keksi koji se definitvno ne rade često. Savršen spoj tijesta od vanilije i otopljenih komadića čokolade je toliko fin da se ovi keksi u mojoj kući pojedu za najviše dva dana. Morao sam nadoraditi recept i zato ima toliko sastojaka, ali vam garantiram da nećete požaliti!

Sastojci:

  • 450g maslaca, sobne temperature
  • 360g šećera
  • 360g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • vanilin šećer
  • 800g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 250g čokolade za kuhanje, narezane na komadiće
  • žličica sode bikarbone
  • dvije žličice praška za pecivo

Priprema:

  1. Izmiksajte maslac i šećere dok ne budu kremasti te dodajte jedno po jedno jaje.
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte zajedno sol, brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Polako dodajte u smjesu s maslacem dok ne dobijete mekanu smjesu.
  3. Lagano špatulom ili kuhačom umiješajte komadiće čokolade u tijesto te stavite u hladnjak na najmanje pola sata da se tijesto malo stvrdne i da se okusi razviju. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Oblikujte kekse pomoću žlice za sladoled i na pleh ih rasporedite dva centimetra odvojeni jedan od drugog. Pecite deset do petnaest minuta i kada ih izvadite iz pećnice odmah ih maknite sa pleha inače će zagoriti na dnu. Jedite ih tople uz kavu ili sladoled! Uživajte! 

Marka možete pratiti na njegovom Instagram profilu marko_bakes i blogu marko bakes

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.