Omiljenu kombinaciju curryja i kokosovog mlijeka iskoristila sam kao bazu ove bogate, izdašne juhe od tikvica. Gotova je u pola sata i možete je kombinirati s raznim dodacima po želji. U mojoj su se ovog puta našle crna kvinoja, svježa mrkva i poširano jaje.
Kad otvorim svoj fast food u prikolici, posluživat ću ovakve divotice.
*za 4 osobe; priprema 35-40 min
Potrebno vam je:
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 mala glavica luka
- žlica zelenog curry praha
- 3-4 režnja češnjaka
- komad svježeg đumbira (veličine palca)
- 800 g tikvica
- 1 veći ili 2 manja krumpira
- 2 dl kokosovog mlijeka
- sok pola limuna
- sol
Priprema:
- Tikvice, luk i oguljeni krumpir nasjeckajte, a đumbir ogulite i naribajte.
- Na kokosovom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte curry, đumbir i zgnječeni češnjak.
- Kratko pržite da začini oslobode arome, dodajte tikvice i krumpir te podlijte vodom tek toliko da povrće bude jedva pokriveno. Posolite i kuhajte dok tikvice i krumpir ne omekšaju.
- Pred kraj kuhanja dodajte kokosovo mlijeko.
- Gotovu juhu izmiksajte štapnim mikserom, dodajte sok od limuna i, po potrebi, još soli.
Savjet: Poslužite vruće, samostalno ili uz dodatke po vlastitom izboru. Ja sam juhu poslužila uz kuhanu crnu kvinoju, svježu naribanu mrkvu i poširano jaje.
Za još recepata naše gastro genijalke Anite posjetite blog Možeš se udat i istoimenu Facebook stranicu.
Dobar tek!