Kolumne 14. svibnja 2019.

Kremšnite u čaši - praktična verzija omiljenog deserta

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova ideja dugo mi se motala po glavi, otkako sam vidjela nešto slično negdje u bespućima interneta.

Volim klasične recepte, jedan od njih svakako su kremšnite, i ne volim nešto puno mijenjati ni eksperimentirati. S druge strane, volim nekad nešto napraviti malo drugačije, po svom.

Okus je kao i kod normalnih kremšnita, razlika je samo u serviranju, a mene posebno oduševljava činjenica da ih ne treba rezati, jer ja i rezanje kolača smo još uvijek na vi. Ovo je vrlo praktično rješenje i definitivno vizualno primamljivije.

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu. 

 

Štrudla Možda vas zanima... Neodoljiva štrudla od šumskog voća i griza Recepti

 

Sastojci:

  • 1 paket svježeg razvaljanog lisnatog tijesta
  • 1 dr. Oetker puding special za kremšnite
  • 130 g šećera
  • 500 ml vode
  • 3 bjelanjka
  • 4-5 jagoda
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • malo šećera u prahu za posip


Priprema:

  1. Lisnato tijesto ispeći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva nekih desetak minuta. Izvaditi i staviti sa strane da se hladi.
  2. U međuvremenu, skuhajte puding kremu po uputama na vrećici.
  3. Dok se ta krema hladi, izmiksajte vrhnje za šlag, i narežite par jagoda.
  4. Pripremite čaše u kojima želite servirati kremšnite, meni je ispalo 5 čaša srednje veličine, kao što vidite na slici.
  5. Na dno čaša izlomite red lisnatog tijesta, pa red kreme, red jagoda, opet red lisnatog, red kreme, red šlaga i na kraju red lisnatog kojeg posipajte sa šećerom u prahu.
  6. Poslužite ohlađeno i uživajte.

 

Napomena: Možete skuhati i klasičnu kremu za kremšnite, ja sam htjela isprobati ovu no ne mora nužno biti ta.

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger
 

Možda vas zanima... Pita od limuna osvaja okusom i mirisom Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.