Kolumne 04. ožujka 2014.

Losos u lisnatom tijestu

dino naslo.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr

Osim kuharskih vještina i znanja, za bilo kakav rad u kuhinji potreban je spoj dobre volje, vremena i namirnica bez kojih je nemoguće postići savršenstvo okusa. S obzirom da je svega u izobilju ovo ukusno jelo ipak krasi kratko vrijeme pripreme. Jer današnji način života naprosto uvjetuje prehrambene navike, stoga uvijek nastojim za relativno kratko vrijeme pripremiti zdrav i ukusan obrok, a da nije baš svakodnevan.

Ako ste pravi domaćin, a siguran sam da jeste, jer volite kuhati, onda sigurno u zamrzivaču imate lisnatog tijesta. Odličan adut za komponiranje brzih i ukusnih jela, posebno ako na vrata banu nepozvani gosti, jer uvijek možete ispeći pužiće, prutiće ili bilo koji drugi oblik obogaćen slanom ili slatkom varijantom. Iznenadite vaše najbliže ovim finim receptom, a priča počinje otprilike ovako...

Losos u lisnatom tijestu (za 4 osobe)

Sastojci:

  • 500 g lososa
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 100 g špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • Sol, papar

Umak:

  • 50 g majoneze
  • Sok od pola naranče
  • Svježi kopar

Priprema:

  1. Losos očistite od kože i kostiju, začinite i pustite da se odmara u marinadi od maslinovog ulja i češnjaka.Za to vrijeme, listove špinata očistite od stabljika i naglo ih prokuhajte, blanširajte u slanoj kipućoj vodi.
  2. Tijesto odmrznite i razvaljajte na debljinu od 1 centimetar na pobrašnjenoj plohi.
  3. Losos izvadite iz marinade i omotajte ga listovima špinata, stavite na razvaljano tijesto i zamotajte.
  4. Premažite žumanjkom i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.

Kao prilog jelu poslužite preprženo, sotirano povrće.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.