Kolumne 03. rujna 2013.

Nektarine s mascarpone sirom

breskve 1.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Dok sezona nektarini još traje predlažemo vam da ih iskoristite za ovaj jednostavan i zgodan recept u kojem ćete sigurno uživati.

Sve više ljudi sljubljuje voće sa sirevima, a skuta i mascarpone u kombinaciji s breskvinim ili nektarininim sokom čini savršen spoj okusa.

Nektarine s mascarpone sirom

Sastojci:
150 g mascarpone sira
100 g skute
20 g smeđeg šećera
0,03 dcl maraschino - voćni
Anis sjemenke za posipati
6 komada nektarina ili breskvi

Priprema:

1. Nektarine oprati, prepoloviti maknuti košticu.
2. Odvojeno mascarpone i skutu pomiješati s likerom i agavinim sirupom. 3. Napuniti nektarine, posipati sa sjemenkama u zagrijanoj pećnici i peći na 170 Celzijevih stupnjeva 15tak minuta.
3. Poslužiti toplo.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.