Kolumne 20. lipnja 2019.

Njoki sa šparogama: Ultimativan ljetni hit!

foto: Petra Terner
gastro postao gastro.24sata.hr
Vruće vam je i sama pomisao da morate kuhati stvara vam loše osjećaj jer ste svjesni da će se temperatura u vašem stanu podići za još koji stupanj više? Rješenja su jednostavna i brza jela, a za ove njoke sa šparogama potrebno vam je 15 – 20 minuta.

Za njoke sa šparogama potrebno vam je:

- 300 g njoka
- Pola vezice šparoga
- Malo soli
- 1 listić mozzarelle ili nekog drugog sira

 | Author: Petra Terner foto: Petra Terner

Priprema:

  1. Postupak je jednostavan i vaša kuhinja neće se stići zagrijati. Prvo nasjeckajte šparoge na kolutiće i bacite ih na gril tavu ili u wok.
  2. Šparoge pirjajte dok ne poprime smeđu boju.
  3. Kada primijetite da su dobile zlatno smeđu boju i da su omekšale, šparoge su gotove, ali još uvijek će biti onako malo „pod zub“.
  4. U posebnoj posudi skuhajte njoke. Njoke možete kupiti ili ih pripremite kod kuće no za ovu brzu varijantu preporučujem da ih kupite.
  5. Nakon što se njoki dignu na površinu to je znak da su kuhani. Njoke ocijedite, ali nemojte baciti vodu u kojoj su se kuhali.
  6. Kuhane njoke stavite u posudu u kojoj ste prethodno ispekli šparoge.
  7. Dodajte malo vode u kojoj su se kuhali njoki i sve zajedno promiješajte na laganoj vatri kako biste dobili umak. Na kaju začinite začinima po želji no preporuka je da dodate samo malo soli.
  8. Sir dodajte po želji.

Dobar tek!

 

Više Petrinih recepata možete pronaći na blogu To Live a Life te Instagram profilu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.