Kolumne 31. listopada 2017.

Odlična Noć vještica uz Geeketine recepte

foto: Geeketa
gastro postao gastro.24sata.hr
S obzirom na to da se ove godine ne planiram maskirati za nikakav party za noć vještica, odlučila sam mas(a)k(r)irati kuhinju.

Ukrašavanje staklenki, bundeve i pripremanje različitih “strašnih” tematskih grickalica zabava je stvarno za cijeli dan, pogotovo ako si date truda. Ja sam na Pinterestu pronašla hrpu zanimljivih ideja pa sam popodne provela u kuhinji miksajući različite boje i teksture.

Rezultat je bio šaren Halloween meni s grickalicama!

VJEŠTIČJE METLE (grisini sa šunkom, sirom, vlascem i peršinom)

Ovaj recept je jako jednostavan i brz za napraviti. Originalni recept se radi sa slanim štapićima tako da budu manji no ja sam željela iskoristiti grisine. 

Sastojci: 10 grisina po izboru, 10 listića gouda sira, 10 trakica šunke/pršuta, trakice vlasca i peršina svježega
Priprema: Na vrh grisina omotati šunku/pršut, goudu izrezati tako da jednu polovicu sira izrežete na resice a drugi dio ostavite za omotati. Preko šunke oko grisina omotati sir. Zavezati vlascem i peršinom.

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

POKVARENI ZUBI S MAKOM (jabuka s kikiriki maslacem i bademima)

Ovo je čak zdrava izvedba jedne poslastice za druženje za noć vještica.

Sastojci: jabuke crvene i zelene, kikiriki maslac, bademi, mak, cimet.
Priprema: Jabuke izrežite na fete. Napravite parove, po dvije fete su potrebne za jedne zube. Namažite donju i gornju fetu jabuke kikiriki maslacem, pospite makom i cimetom donju polovicu. Bademe narežite da glume zube pa bijeli dio badema umetnite između polovica jabuke.

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

ZELENA I CRVENA ČUDOVIŠTA OD PERECA

Sastojci: vrećica slanih pereca (ja uzimam one s kimom), bijela čokolada, boja za hranu, bademi, sjemenke lana, šarene mrvice za ukrašavanje kolača, karamele.
Priprema: Otopite bijelu čokoladu na pari te joj dodajte crvenu boju za hranu. Umačite perece u smjesu i vadite ih na aluminijsku foliju. Od badema sitno sjeckanih, /sitno sjeckane karamele na kockice, sjemenki lana radite oči u gornjim utorima pereca a zube radite sa šarenim mrvicama za ukrašavanje kolača. Ovdje se  možete poigrati ako imate i čokoladne kapljice i slične dodatke. Ovo napravite dok se smjesa nije stisnula.

Možete koristiti i Cake Melts – kapljice u boji koje se inače koriste za glazure. Otopite ih u mikrovalnoj ili na pari te u tu smjesu stavljate perece. Cake Melts mogu se kupiti u Muller-u.

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

CRNI PAUKOVI S DUGIM NOGAMA

Hrenovke i tjestenina. Uf! Ali ajde noć vještica je pa ćemo zanemariti. 

Sastojci: mini hrenovke ili obične hrenovke izrezane, crni špageti, tartar umak, chilli umak/ketchup
Priprema: Mini hrenovke probodite svaku s 3 crna špageta. U široku posudu stavite u prokuhanu i posoljenu vodu kuhati paukove. Kuhajte dok se tjestenina ne skuha. Ocijedite ih i oči im na pravite pomoću tartar umaka iz tube a po špagetima posipajte ljuti chilli umak/ ketchup.

Kao prijedlog za savršeno krvavo piće (a također i dobro za vašu krv) predlažem kupinovo vino koje se može maštovito dekorirati.
Ove Halloween grickalice mogu se jednostavno pripremiti a njima možete oduševiti sve na Halloween partiju.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.