Sezona je paprika, a meni su osobno najdraže crvene rog paprike. Od njih većina priprema ajvar, pinđur ili ih jednostavno ukiseli. Ja ih volim posluživati uz razna jela, poput pečenog mesa i krumpira, riže, pohanog mesa i sl. Govorim o rog paprikama koje radim u mileramu i mladom kajmaku.
Taj svilenkasti umak slaže se uz jako puno jela i savršen je za svačije nepce. Priprema je jednostavna i ne oduzima puno vremena.
Sastojci:
- 5 većih crvenih rog paprika
- 20 dag mladog kajmaka
- 30 dag milerama
- 1 žlica ulja
- 1 žlica sitno narezanog svježeg peršina
- 2 žlice naribanog sira (edamer/ gouda)
- Sol
- Papar
Druge recepte blogerice Nevene Josipović potraži na blogu Mama drama ili na pratećem Instagram profilu.
Priprema:
- Paprike stavi u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta.
- Kada su pečene, oguli im koru i očisti ih od koštica.
- Nareži ih na trakice ili kockice.
- Izrezane paprike stavi u dublju tavu zajedno s uljem. Pusti da paprika nekoliko minuta krčka u tavi da pusti još soka.
- Zatim dodajte kajmak i mileram.
- Miješaj dok se sastojci ne otope i ne sjedine. Dodaj peršin i sir. Na kraju posoli po želji, ovisno koliko slano voliš i dodaj malo papra.
- Pusti na laganoj vatri još pet minuta pa posluži uz omiljeni komad mesa.