Kolumne Gastrolovci 20. rujna 2021.

Pečene paprike u umaku od milerama i kajmaka

NEVENA JOSIPOVIĆ
gastro postao gastro.24sata.hr
Paprike najprije ispeci u pećnici, a potom ih posluži u umaku od milerama i mladog kajmaka

Sezona je paprika, a meni su osobno najdraže crvene rog paprike. Od njih većina priprema ajvar, pinđur ili ih jednostavno ukiseli. Ja ih volim posluživati uz razna jela, poput pečenog mesa i krumpira, riže, pohanog mesa i sl. Govorim o rog paprikama koje radim u mileramu i mladom kajmaku.

Taj svilenkasti umak slaže se uz jako puno jela i savršen je za svačije nepce. Priprema je jednostavna i ne oduzima puno vremena. 

 | Author: NEVENA JOSIPOVIĆ NEVENA JOSIPOVIĆ

Sastojci:

  • 5 većih crvenih rog paprika
  • 20 dag mladog kajmaka
  • 30 dag milerama
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica sitno narezanog svježeg peršina
  • 2 žlice naribanog sira (edamer/ gouda)
  • Sol 
  • Papar

 

Druge recepte blogerice Nevene Josipović potraži na blogu Mama drama ili na pratećem Instagram profilu. 

 

Priprema:

  1. Paprike stavi u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta.
  2. Kada su pečene, oguli im koru i očisti ih od koštica.
  3. Nareži ih na trakice ili kockice.
  4. Izrezane paprike stavi u dublju tavu zajedno s uljem. Pusti da paprika nekoliko minuta krčka u tavi da pusti još soka.
  5. Zatim dodajte kajmak i mileram.
  6. Miješaj dok se sastojci ne otope i ne sjedine. Dodaj peršin i sir. Na kraju posoli po želji, ovisno koliko slano voliš i dodaj malo papra.
  7. Pusti na laganoj vatri još pet minuta pa posluži uz omiljeni komad mesa. 

 | Author: NEVENA JOSIPOVIĆ NEVENA JOSIPOVIĆ

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.