Kolumne 07. rujna 2016.

Pivski Mjehurić: Vol 11% Varionica rules!

Varionica
foto: Pivski Mjehurić
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljeto se bliži kraju, ali se događanja na pivskoj craft sceni tek zahuktavaju. Nakon niza pivskih festivala, ovaj ljetni đir zaokružila su dva vrlo uspješna događanja.

Prvi BeerYard festival u zagrebačkoj Močvari kojeg su neki već prozvali pivskim Woodstockom, i Medulin Craft Beer Festival koji je u svom drugom po redu izdanju oduševio posjetitelje organizacijom, ponudom i iznimno pozitivnom atmosferom.

A dok čekamo idući festival, Zagreb nam nudi niz interesantnih mjesta na kojima možemo uživati u raznolikoj i kvalitetnoj ponudi domaćih i stranih craft piva. Jedno od njih je i ALL IN, Draškovićeva 31, lokal koji se lagano profilira kao pravi beer bar. Trebat će tu naravno vremena i ulaganja, ali definitivno su na pravom putu. Zgodno je spomenuti da osim piva imaju vrlo dobru ponudu likera i rakija od kojih izdvajam lješnjak, lovor i maslinu, koje jednostavno morate probati. Ali vratimo se na naše napitke od hmelja. Na točioniku u svakom trenu imaju izbor više vrsta piva, a svaki tjedan tu je i „gostovanje“ neke nove. Hvale vrijedna usluga je i BEER-TO-GO.

Medulin | Author: facebook foto: facebook

Trenutno je „stalna postava“ točenih piva u lokalu – Grička Vještica Pivovare i pivnice Medvedgrad, Nova Runda APA, Pale Ale Zmajske Pivovare i Svijetli Lager Križevačke Pivovare. Ovotjedni gost je Varionica i njihov Pale Ale.

Medulin 

To što već mjesecima nisam pisala o craft pivima mogu objasniti... nekako. Ali za to što do sada nikada nisam spomenula Varionicu - opravdanja jednostavno nema. Istinski zaljubljenici u pivo, vlasnici, gazde, breweri - Davor Simičić i Matija Mrazek službeno pokreću ovu priču 2014. godine. Do danas su „izbacili“ nekoliko izvrsnih piva. Pale Ale, B-day Stout, Neon Stout i najnoviji, svega nekoliko dana star - Sunny Lager Wave.

Citat sa web stranice Varionice: „Naša misija je upoznati vas sa novim sortama hmelja, različitim sladovima, novim kvascima i ponekim tajnim začinom kako bismo probudili vašu znatiželju za još dublje istraživanje piva.“ I vjerujte mi sa svakim novim kuhanjem upravo to i čine.

Varionica | Author: Pivski Mjehurić foto: Pivski Mjehurić

Ime piva: Pale Ale
Pivovara: Varionica
Zemlja, grad: Hrvatska, Zagreb
Stil, vrsta: American Pale Ale
Vol% Alc: 5,2

Želim reći da ovo pivo ne želim ocjenjivati brojkama... moram, ali ne želim... 

Prekrasna bistra jantarna boja, mene koja sam vizualni tip, osvaja na prvu. Jak, intenzivan miris borovine i čitave plantaže citrusa. Prekrasna, ugodna, lagana, savršeno izbalansirana gorčina hmelja. Aroma onih citrusa iz mirisa i dug ugodno gorkast aftertaste. Ne znam točno koliko dug, jer je vremenski razmak između gutljaja prilično kratak.

Aroma: 4,6
Izgled: 4,8
Okus: 4,8
Aftertaste: 4,6

Ukupno: Zaljubih se...

Već danas provjerite što vama govori Varionica, a na FB stranici ALL IN-a informirajte se tko i kada dolazi u goste, jer za rujan najavljuju čak 15 gostujućih tapova.

Do idućeg piva, ljubi vas vaš Pivski Mjehurić. Pivili!!!

Pivski Mjehurić možete pratiti na njenoj FB stranici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.