gastro postao
Volite li keksiće od zobenih pahuljica? Oni im daju hrskavost. Toliko su fini da im je teško odoljeti, a kada im još dodate i klinčiće, pa začine za medenjake...
Mirisi vas samo zovu na još. Uživajte!
Sastojci:
- 200 g smeđeg šećera
- 150 g putra
- 1/2 žličice mljevenog klinčića
- 3 žličice začina za medenjake
- prstohvat soli
- 1 žlica praška za pecivo
- 200 g brašna
- 100 g sitnijih zobenih pahuljica
- mlijeko
- blanširani bademi
Priprema:
- 75 g putra i šećer staviti u posudu i lagano kuhati dok se ne otope. Dodati začine i ostaviti da se prohladi.
- Posebno pomiješati brašno, prašak za pecivo i zobene pahuljice, dodati jaje i ostalih 75 g putra i na kraju mlaku smjesu od šećera.
- Umijestiti tijesto, ako se mrvi dodati još masnoće.
- Omotati u prozirnu foliju i spremiti u frižider preko noći.
- Drugi dan pećnicu zagrijati na 180 stupnjava.
- Tijesto premijestiti i malo deblje razvaljat. Rezati pravokutnike, premazati ih mlijekom i utisnuti na svaki pravokutnik badem.
- Peći 13 minuta.
Dobar tek!
Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebookstranici.