SASTOJCI ZA BUHTLE S ČOKOLADOM:
500 g glatkog brašna
100ml toplog mlijeka
100 ml tople vode
1 svježi kvasac
1 mala žličica soli
60 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
2 žlice ribane limunove korice
Nutella ili pekmez za nadjev
POSTUPAK:
Svježi kvasac razmutite sa malo toplog mlijeka i šećera te ga pustite da se diže. Od svih sastojaka zamijesite tijesto (po potrebi dodajte ili malo brašna ili malo mlijeka) i pustite da se diže na toplom mjestu. Kad se smjesa udvostručila, premijesite tijesto i razvaljajte ga na debljinu malo manju od 1 cm.
Izrežite kvadrate i u svaki kvadrat stavite malo nutelle ili pekmeza. Krajeve skupite da tijesto ne iscuri i oblikujte lopticu pa slažite u tepsiju koju ste prethodno namazali maslacem.
Pustite buhtle neka se dižu još pola sata pa ih stavite peći u pećnicu na 160°C (stavite ih peći čim uključite pećnicu, ne trebate ju prethodno zagrijati).
Pecite 30 minuta i pospite buhtle šećerom u prahu. Dobar tek!
Ako ste ipak za klasične buhtle, imamo recept i za njih!
Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.