Kolumne 25. siječnja 2016.

Čokoladne buhtle: Poboljšana klasika!

Čokoladne buhtle
foto: Anastazija Makjanić
gastro postao gastro.24sata.hr
Spadate u onu populaciju koja besramno žica ženu/majku/baku da mu radi buhtle barem jednom tjedno? Ako je odgovor potvrdan, vrijeme je da se bacite na posao i napravite sjajnu poslasticu po receptu naše blogerice!

SASTOJCI ZA BUHTLE S ČOKOLADOM:

500 g glatkog brašna

100ml toplog mlijeka

100 ml tople vode

1 svježi kvasac

1 mala žličica soli

60 g šećera

1 jaje

1 vanilin šećer

2 žlice ribane limunove korice

Nutella ili pekmez za nadjev

Čokoladne buhtle | Author: Anastazija Makjanić foto: Anastazija Makjanić

POSTUPAK:

Svježi kvasac razmutite sa malo toplog mlijeka i šećera te ga pustite da se diže. Od svih sastojaka zamijesite tijesto (po potrebi dodajte ili malo brašna ili malo mlijeka) i pustite da se diže na toplom mjestu. Kad se smjesa udvostručila, premijesite tijesto i razvaljajte ga na debljinu malo manju od 1 cm.

Izrežite kvadrate i u svaki kvadrat stavite malo nutelle ili pekmeza. Krajeve skupite da tijesto ne iscuri i oblikujte lopticu pa slažite u tepsiju koju ste prethodno namazali maslacem.

Pustite buhtle neka se dižu još pola sata pa ih stavite peći u pećnicu na 160°C (stavite ih peći čim uključite pećnicu, ne trebate ju prethodno zagrijati).

Pecite 30 minuta i pospite buhtle šećerom u prahu. Dobar tek!

Ako ste ipak za klasične buhtle, imamo recept i za njih!

Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.