Kolumne 9419 prikaza 18. kolovoza 2019.

Princes krafne – omiljeni kremasti kolač

Matea Mikić Pavlović
Princes uštipci ili princes krafne – profiterole su slastica koja nas vraća u djetinjstvo.

Slasne male loptice punjene ukusnom kremom i posipane šećerom u prahu. Teško ih bilo tko može odbiti, zar ne?

One su savršeni desert za blagdane ili za obične vikende kada je cijela obitelj na okupu. Mnogi ih pripremaju samo s ukusnom kremom, dok dosta ljudi osim kreme dodaju i red kreme od šlaga, te ih prelijevaju s čokoladom. Meni osobno je originalna izvedba najukusnija.

 

Možda vas zanima... Ekleri – savršen spoj kreme od vanilije i čokoladne glazure Kolumne

 

Recept potražite u nastavku i na blogu Matea's Kitchn Stories, a posjetiti možete i Mateinu Facebook stranicu i Instagram profli.
 

Možda vas zanima... Puding pita - američki klasik na još slasniji način Kolumne Možda vas zanima... Klasik koji volimo: Bakin domaći mliječni kruh Kolumne

 

 | Author: Matea Mikić Pavlović Matea Mikić Pavlović

 

Za tijesto za princes krafne trebat će vam:

  • 250 ml vode
  • 125 g maslaca ili margarina
  • 160 g brašna
  • prstohvat soli
  • 5 jaja

Za kremu:

  • 700 ml mlijeka
  • 20 g maslaca
  • 3 pudinga od vanilije
  • 2 vanilin šećera
  • 8 žlica šećera
  • 2 žlica gustina
  • 4 žumanjka
  • 200 ml vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Zakuhajte vodu s maslacem (margarinom), dodajte prstohvat soli i brašno. Ukuhajte i dodajte 5 jaja jedno po jedno i stalno miješajte s mikserom da bude sjajno.
  2. Vrećicom za ukrašavanje ili sa žlicom stavljajte smjesu na papir za pečenje, naravno držite se toga da ima razmaka između njih jer narastu prilikom pečenja.
  3. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 35 minuta.

Postupak pripreme kreme:

  1. Od 700 ml mlijeka odvojite 100 ml, preostali dio stavite da se lagano kuha.
  2. Umutite žumanjke sa šećerom dok ne dobijete lijepu kremu.
  3. U umućene žumanjke dodajte 100 ml mlijeka i promiješajte.
  4. Dodajte dvije žlice gustina i dvije žlice pudinga od vanilije te promiješajte.
  5. U mlijeko koje se kuha dodajte dva vanilin šećera i čekajte da prokuha.
  6. U prokuhano mlijeko dodajte pripremljenu smjesu od pudinga i žumanjaka, zatim smanjite temperaturu i miješajte dok ne dobijete finu glatku smjesu.
  7. Maknite s vatre i dodajte 20 g maslaca i sve dobro, ali lagano promiješajte.
  8. Lagano poklopite i ostavite sa strane da se hladi.
  9. Umutite 200 ml slatkog vrhnja.
  10. U izrađeni šlag postepeno dodajte ohlađenu kremu od pudinga i žumanjaka. Miješajte lagano s mikserom da se sve dobro sjedini
  11. Ohlađene krofne presijecite na pola te ih punite s kremom koju ste prethodno stavili u vrećicu za ukrašavanje, na kremu možete staviti i šlag kremu ako tako volite.

Dobar tek!

 | Author: Matea Mikić Pavlović Matea Mikić Pavlović

 | Author: Matea Mikić Pavlović Matea Mikić Pavlović  | Author: Matea Mikić Pavlović Matea Mikić Pavlović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.