Kolumne 23. siječnja 2018.

Rum rolice: Nije za mlađe od 18 godina

foto: Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša draga blogerica ima jedan sjajan recept koji uključuje i mrvicu ruma, pa stoga - oprezno!

Ove rolice su simpatične oku, ukusne i praktične za papanje. Ovih dana pravila sam veću količinu kolača, tako da su se odlično uklapale i odudarale svojim oblikom.

Jednostavne su za pripremu, tako da ih mogu pripremati i početnici.


SASTOJCI:

  • 2 lista oblatne
  • 120 g šećera u prahu
  • 120 g margarina
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • 20 g kakaa
  • 1 žlica ruma
  • 3 žlice prženih i mljevenih lješnjaka
  • GLAZURA:
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica ulja
  • mljeveni lješnjaci

 | Author: Nataša Pralica foto: Nataša Pralica

PRIPREMA:
1. Svaki list oblatne zamotajte u dvije vlažne krpe i ostavite da stoje oko 45 min.
2. Za to vrijeme margarin istopite u mikrovalnoj.
3. U mikrovalnoj možete istopiti i čokoladu, ili ako vam je lakše - na pari.
4. U posudu dodajte margarin, čokoladu, šećer u prahu, kakao, rum, lješnjake, i sve pomiješajte kuhačom.
5. Oblatnu koju sada možete savijati položite na radnu površinu tako da krupnije kockice budu okrenute prema gore.
6. S pola smjese premažite oblatnu, tako da dobijete tri jednaka dijela.
8. Svaki dio srolajte po širini.
9. Ponovite postupak i s drugom oblatnom.
10. Dobivene role stavite u frižider da se stegnu.
11. Režite ih na jednake rolice.
12. Čokoladu istopite na pari s uljem.
13. Svaku rolicu umočite u istopljenu čokoladu, pa uvaljajte u lješnjake.
14. Stavite rolice u hladnjak da se stegnu.

Dobar tek!

 

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.