Ove rolice su simpatične oku, ukusne i praktične za papanje. Ovih dana pravila sam veću količinu kolača, tako da su se odlično uklapale i odudarale svojim oblikom.
Jednostavne su za pripremu, tako da ih mogu pripremati i početnici.
SASTOJCI:
- 2 lista oblatne
- 120 g šećera u prahu
- 120 g margarina
- 120 g čokolade za kuhanje
- 20 g kakaa
- 1 žlica ruma
- 3 žlice prženih i mljevenih lješnjaka
- GLAZURA:
- 50 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica ulja
- mljeveni lješnjaci
PRIPREMA:
1. Svaki list oblatne zamotajte u dvije vlažne krpe i ostavite da stoje oko 45 min.
2. Za to vrijeme margarin istopite u mikrovalnoj.
3. U mikrovalnoj možete istopiti i čokoladu, ili ako vam je lakše - na pari.
4. U posudu dodajte margarin, čokoladu, šećer u prahu, kakao, rum, lješnjake, i sve pomiješajte kuhačom.
5. Oblatnu koju sada možete savijati položite na radnu površinu tako da krupnije kockice budu okrenute prema gore.
6. S pola smjese premažite oblatnu, tako da dobijete tri jednaka dijela.
8. Svaki dio srolajte po širini.
9. Ponovite postupak i s drugom oblatnom.
10. Dobivene role stavite u frižider da se stegnu.
11. Režite ih na jednake rolice.
12. Čokoladu istopite na pari s uljem.
13. Svaku rolicu umočite u istopljenu čokoladu, pa uvaljajte u lješnjake.
14. Stavite rolice u hladnjak da se stegnu.
Dobar tek!
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.