Ovaj put sam se potrudila i oko slika. To mi je nekako dio koji još uvijek šteka kod ovih mojih recepta, a nažalost dosta ljudi se još uvijek odluči isprobati recept tek kada ih slike privuku. Nadam se da će vas ove privući jer je kolač stvarno fin i lagan.
Biskvit (kalup 16 cm):
- 3 jaja
- 125 g šećera
- 4 žlice soka od naranče
- 15 g gustina
- 15 g kakaa
- 80 g brašna
- pola paketića praška za pecivo
- malo naribane korice od naranče ili ekstrakta naranče
Krema:
- 500 ml soka od naranče
- 4 žlice gustina
- 2 listića želatine
- 10 žlica šećera
- 350 ml vrhnja za šlag
- malo naribane korice naranče ili ekstrakta
Priprema:
- Bjelanjke i žutanjke odvojite. Od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg
- Žutanjke i šećer pjenasto umutite, to dodajte sok od naranče i naribanu koricu naranče.
- Suhe sastojke pomiješajte i prosijajte kroz sito kako bi se riješili svih grudica. Dodajte ih polagano u žutanjke.
- Na kraju dodajte žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka i miješajte u krug kako ne bi izbili zrak.
- Pecite na 180 stupnjeva cca 30-35 minuta.
- Za kremu zakuhajte sok od naranče i koricu koju ste naribali. Prethodno s malo soka umutite gustin (škrobno brašno) i šećer.
- Kada lagano zakuha sok,dodajte gustin i šećer te miješajte dok ne dobijete smjesu nalik pudingu.
- Za to vrijeme namočite želatinu te ju dodajte u sok dok je još topli.
- Smjesu dobro ohladite.U hladnu smjesu umiješajte vrhnje za šlag koje ste dobro umutili.
Biskvit za tortu razrežite na tanke kore i dobro ih namočite sa sokom od naranče. Na svaku koru razmažite malo kreme i prekrijte sa sljedećom. Ja sam namjerno ovako radila kao suzice jer sam htjela da mi bude tako zvana “naked” cake. Dodala sam i malo arancina za ukras. Ako ju pripremate standardno, pričekajte da se malo krema stvrdne pa onda razmažite sa strane i složite čokoladni drip.
Bacite oko i na druge recepte blogerice Life with cookie na njenom blogu, Facebook i Instagram profilu.
I to je to… Savršena torta za popodnevna druženja. Dobar tek!