Kolumne 25. prosinca 2015.

Sendvič od pečene svinjetine

Pečena svinjetina u sendviču
Adriana Juriša
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas je u sendviču završila savršena, sočna i meka pečena svinjetina. Donosimo vam recept za odlično svinjsko pečenje, a sve slučajne ostatke ubacite sutradan u sendvič.

Srijeda na blogu weareatlove.com znači dan za sendvič! Srijedom se trudimo ubaciti slasne i neodoljive sastojke između dvije šnite kruha i od običnog sendviča učiniti fantastičan obrok! Upravo zato srijedom nas se sjetite i potražite ideju za vaš sljedeći sendvič! #wednesdaysandwich

Danas je u sendviču završila savršena, sočna i meka pečena svinjetina. Donosimo vam recept za odlično svinjsko pečenje, a sve slučajne ostatke ubacite sutradan u sendvič.

Za pečenje:

  • 2 kg svinjetine, plećka
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice mljevenog crnog papra
  • 1 žličica mljevenih sjemenki korijandera
  • 1 žličica mljevenih sjemenki žute gorušice
  • 1 žličica sušene kadulje
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • ¼ žličice čilija
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
Pečena svinjetina u sendviču | Author: Adriana Juriša Adriana Juriša

Priprema:

1. Sve začine i češnjak dobro istucite u mužaru. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na laganoj vatri i na kratko sve iz mužara ubacite u tavu, minutu do dvije. Pustite da se smjesa začina ohladi.

2. Očistite plećku od masnoća. Dobro utrljajte ohlađenu smjesu začina u svinjetinu. Povežite meso koncem za kuhanje tako da bude kompaktno. Zamotajte meso u plastičnu foliju i stavite hladiti najmanje 8 sati, najbolje preko noći.

3. Prije pečenja meso mora odstajati na sobnoj temperaturi 1 sat.

4. Zagrijte pećnicu na 190C i pecite meso 45 minuta.

5. Zatim smanjite temperaturu na 150C i pecite još oko 1 sat i 45 minuta, dok meso ne postane meko.

6. Kada je meso pečeno izvadite ga iz posude u kojoj se peklo, ostavite da odstoji 30ak minuta na sobnoj temperature prije rezanja.

Svakako sačuvajte sok od pečenja koji ćete preliti preko narezanog mesa a sutradan po sendviču!

Za sendvič:

  • 1 deblja šnita bijelog kruha
  • 2 šnite pečenja
  • 2 žlice soka od pečenja
  • 1 manja šaka rikole
  • 1 rotkvica, narezana na šnitice
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žličica soka od limuna
  • Sol, papar

Priprema:

1. Podgrijte meso zajedno sa sokom od pečenja. Narežite toplo meso dijagonalno na tanke trake, stavite na kruh i prelijte sa sokom od pečenja.

2. Rikolu i rotkvice začinite solju i paprom, pomiješajte sa maslinovim uljem i sokom od limuna i stavite na sendvič.

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.