Kolumne 01. rujna 2017.

Senzacija: Puding od Čokolina

Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Nedavno sam na Instagram profilu blogerice SHEdonist Ane vidjela lijepi čokoladni desert poslužen u zdjelici, a onda i opis: Puding od Čokolina! Što, kako, molim?! Nikad čula!

Recept me na prvu zaintrigirao jer nikada nisam niti pomislila da bi se od Čokolina bilo što moglo napraviti osim pomiješati ga s mlijekom. Doduše, i u ovom receptu ćete ga samo pomiješati s mlijekom, ali trik je u kuhanju!

Nakon nekoliko minuta kuhanja na laganoj vatri uz stalno miješanje pjenjačom dobit ćete zaista predivan, kremasti puding! Na vama je samo da se odlučite hoćete li ga jesti odmah toplog ili raspodijeliti u zdjelice i poslužiti kako kakav čokoladni desert uz dodatak malo šlaga i čokoladnih mrvica/keksića.

Recept je u nastavku, pa svakako isprobajte!

 

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

 

Sastojci:

  • 300 ml mlijeka
  • 10 žlica Čokolina

Priprema:

  1. Mlijeko zagrijte, maknite s vatre pa dodajte Čokolino.
  2. Pjenjačom sve dobro izmiješajte, vratite natrag na laganu vatru pa kuhajte nekoliko minuta dok ne dobijete gustu i kremastu smjesu nalik na puding. Čokolino miješajte cijelo vrijeme.
  3. Po potrebi dodajte još mlijeka ili Čokolina, ovisno želite li gušći ili rjeđi desert!
  4. Izlijte u zdjelice ili manje čaše pa poslužite odmah ili ostavite da se ohladi pa poslužite kao desert!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.