Kolumne 11361 prikaza 09. siječnja 2019.

Sočni muffini s narančom i limunom stvoreni za zimske dane

Nevena Josipović
Muffine viđamo u različitim kombinacijama - od čokoladnih, citrusnih, slanih, punjenih različitim kremama i slično. Gostujući u jednoj emisiji, dobila sam pitanje koji mi je najomiljeniji desert. Naravno, odgovor je bio muffini. Upravo zato što se s njima mogu poigrati.

Ovaj put sam izabrala da to budu citrusni. Za sve ljubitelje limuna i naranči ovo je jedan sočan zalogaj koji će vas oduševiti. Ovi muffini su brze i jednostavne pripreme, a ono što je bitno mogu vam stajati dva do tri dana, da pritom ne postanu suhi.

Od ove količine ispasti će vam 30-ak muffina.

Možda vas zanima... Domaći čokoladni keksi - savršeno hrskavi Kolumne

 

U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

 

Možda vas zanima... Mađarica - kraljica kolača i bezvremenski klasik Kolumne Možda vas zanima... Orahnjača - jedini recept koji će vam trebati Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Trebat će vam:

  • 18 dag maslaca
  • 26 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kiselo vrhnje (200 g)
  • 6 jaja
  • 2 žlice limunove korice
  • 2 žlice narančine korice
  • sok limuna
  • sok naranče
  • 27 dag glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Postupak pripreme:

  1. Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
  2. Miksajući dodajte jedno po jedno jaje. Kada ste dobro sjedinili smjesu dodajte kiselo vrhnje i koricu limuna i naranče. Ponovo izmiksajte te dodajte sok jednog limuna i sok naranče, ako je manja onda možete sav sok, ali ako je veća onda pola.
  3. Nastavite miksati pa polako dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  4. Dobiti ćete finu i aromatičnu smjesu. Košarice za muffine napunite smjesom te ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, 20 do 25 minuta.
  5. Kada su muffini gotovi, pustite da se ohlade, a zatim ih po želji možete posuti šećerom u prahu. 

Dobar tek!

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović  | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.