Kolumne 20. srpnja 2016.

Sve hrvatske pivovare: 8. Pulfer, Zagreb

Pulfer
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Nastavljamo s predstavljanjem hrvatskih pivovara, a danas je na redu jedna mala, ali hrabra. Dame i gospodo, zagrebački Pulfer!

Ime pivovare: Pulfer
Sjedište: 14.Trokut 33
Mjesto kuhanja: Kučan Marof, Varaždin
Vrsta: Craft
Vlasnici: Ozren Manojlović, Hrvoje Galić, Matej Jurčić, Darko Kožina
Godina osnutka: 2016.
Broj zaposlenih: 2
Godišnja proizvodnja u litrama: cca. 40,000
Brewmaster: Darko Kožina
Slogan: S vama kroz grad. Zakači se!
Ambalaža: staklena boca 0,5L

Pulfer | Author: facebook foto: facebook

Gdje se može kupiti: Mapa  
Facebook: Pulfer

Brandovi:
Pulfer Pale Ale Alc.vol.:5,4% Ekstrakt: 12,5 °Plato 
Stout (u nastajanju) 

Pulfer | Author: facebook foto: facebook

Mala povijest pivovare:
Dakle, iza cijele priče stoje četiri prijatelja, četiri ljubitelja dobrog piva koji se znaju još od osnovne škole jer su ista generacija. Svako od nas četiri je zadužen za svoj dio posla - Darko je glavni kuhar, tehnolog koji je kao diplomirani inženjer vinarstva i vinogradarstva spremno naučio tajne kuhanja odličnog piva. Ozren je osmislio logotip, etiketu, kompletan brending. Već dugo godina bavi se sitotiskom i izradom reklama za razne klijente te radi na Akademiji likovnih umjetnosti. Matej je zadužen je za prodaju i distribuciju te vođenje društvenih mreža. Radi kao povjesničar na Institutu za hrvatsku povijest u Zagrebu. Hrvoje je četvrti član i u Pulferu se bavi administracijom. Nakon višegodišnjeg iskustva u prodaji i organizaciji evenata, spremno je uložio svoje iskustvo u naš tim.

No, uz nas pulferaše stoji mnogo frendova koji su nam pomogli u mnogim stvarima I prate nas od početka. Tako da je tu jedna veća zajednica iza nas. Preferiramo američke-engleske stilove piva kroz brojne degustacije i usporedbe tražimo i naš idealan recept. Ciljevi su nam kao i većini malih pivara. Kuhati što više raznih stilova i okušati se u svemu. Ako treba, i pogriješit ćemo, ali nikako nećemo stati. Usavršavati se i uživati u svom poslu - to je u biti svega ovoga. S vama kroz grad. Zakačite sei vi za pulfer!

Osoba za kontakt: Matej Jurčić 098 1693 848, info@pulferzagreb.com 

 

Ako ste ih do sada propustili, ovdje su dosadašnji tekstovi o hrvatskim pivovarama:

1. Bošnjak, Sičice

2. Daruvar

3. Varionica

4. Zagrebačka

5. Carlsberg Croatia

6. Vunetovo, Hvar

7. Bura Brew, Poreč

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.