gastro postao
Savršen tarte za toplije dane! Višnje možete zamijeniti i trešnjama, borovnicama, pa čak i ribizlima.
Tarte se sastoji od prhkog tijesta i nadjeva u koji ne ide brašno, stoga je mekan, lagan i kremast. Poslužite ga kada se skroz ohladio, a odlično se slaže uz žlicu milerama ili tučenog slatkog vrhnja.
Prhko tijesto:
- 200 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- Brašno i sol prosijte. U brašno utrljajte maslac narezan na listiće (da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama). Dodajte jaje i zamijesite tijesto. Zamotajte u vrećicu i ohladite u frižideru pola sata. Ohlađeno tijesto razvaljajte i premjestite u kalup promjera 28 cm.
Nadjev:
- 500 g višanja
- 4 jaja
- 200 g milerama
- 200 ml mlijeka
- 200 g šećera
- Jaja razmutite pjenjačom, dodajte mileram, mlijeko i šećer. Pjenjačom umutite da se sastojci sjedine.
- Na razvaljano tijesto u kalupu poslažite višnje, prelijte polovicom nadjeva. Pecite 15 minuta na 180°C.
- Ostatak nadjeva prelijte preko tarta nakon 15 minuta i pecite još 30 minuta na 170°C.
- Ohladite.
Anju možete pratiti i na njezinom blogu SweetHeartSweets iFacebook stranici.