Kolumne 07. svibnja 2015.

Tart s višnjama

tarte-s-visnjama
foto: Anja Bajt
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršen tarte za toplije dane! Višnje možete zamijeniti i trešnjama, borovnicama, pa čak i ribizlima.

Tarte se sastoji od prhkog tijesta i nadjeva u koji ne ide brašno, stoga je mekan, lagan i kremast. Poslužite ga kada se skroz ohladio, a odlično se slaže uz žlicu milerama ili tučenog slatkog vrhnja.

Prhko tijesto:

  • 200 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje
  1. Brašno i sol prosijte. U brašno utrljajte maslac narezan na listiće (da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama). Dodajte jaje i zamijesite tijesto. Zamotajte u vrećicu i ohladite u frižideru pola sata. Ohlađeno tijesto razvaljajte i premjestite u kalup promjera 28 cm.

Nadjev:

  • 500 g višanja
  • 4 jaja
  • 200 g milerama
  • 200 ml mlijeka
  • 200 g šećera
  1. Jaja razmutite pjenjačom, dodajte mileram, mlijeko i šećer. Pjenjačom umutite da se sastojci sjedine.
  2. Na razvaljano tijesto u kalupu poslažite višnje, prelijte polovicom nadjeva. Pecite 15 minuta na 180°C.
  3. Ostatak nadjeva prelijte preko tarta nakon 15 minuta i pecite još 30 minuta na 170°C.
  4. Ohladite. 

Anju možete pratiti i na njezinom blogu SweetHeartSweets iFacebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.