Kolumne 15. svibnja 2015.

Torta od čokolade i jagoda

torta-cokolada-jagode
Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Obično kada pravim neke voćne torte volim da su cijele kremaste, ali ovog puta sam se za promijenu odlučila za kombinaciju sa biskvitom.

Drago mi je što sam se odlučila za ovu varijantu, jer biskvit je veoma ukusan čokoladni, a krema sa jagodama, sirom i slatkim vrnjem daje posebnu svježinu. Tortu je jednostavno pripremiti, tako da ju preporučujem svima.

SASTOJCI:

BISKVIT:

  • 5 jaja
  • 200 gr šećera
  • 250 gr brašna
  • 150 gr čokolade za kuhanje
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • 1 prašak za pecivo

KREMA:

  • 500 gr ABC krem sir
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 300 gr jagoda
  • 50 gr šećera u prahu

GLAZURA:

  • 150 gr čokolade za kuhanje
  • 4-5 žlica ulja
torta-cokolada-jagoda | Author: Nataša Pralica Nataša Pralica

PRIPREMA BISKVITA:

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
  2. Žumanjke pjenasto izmutite sa šećerom.
  3. Dodajte čokoladu koju ste predhodno istopili i prohladili.
  4. Uz stalno mućenje uljevajte ulje i vodu.
  5. Dodajte brašno koje ste predhodno pomiješali sa praškom za pecivo, te sve zajedno sjedinite.
  6. Lagano pjenjačom ili kuhačom umiješajte izrađene bjelanjke.
  7. U tepsiju na čije ste dno postavili masni papir (obim 26 cm) rasporedite smijesu.
  8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
  9. Kada je pečeno ostavite da se ohladi. 10. Biskvit prerežite na dva jednaka dijela.

PRIPREMA KREME:

  1. Izmutite slatko vrhnje u čvrsti šlag.
  2. Dodajte krem sir izmješajte.
  3. Od jagoda u blenderu napravite pire i dodajte ih u vrhnje i sir, te sve sjedinite.

GLAZURA:

  1. Čokoladu i ulje istopite na pari.
  2. Ostavite malo da se prohladi.

SLAGANJE:

  1. Biskvit
  2. Krema 1/3
  3. Biskvit
  4. Krema za površinu i bočne stranice
  5. Glazura od čokolade.

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.