Nama omiljeno ljetno jelo je ljetna šalša s mesnatim domaćim rajčicama, tunom, maslinama, kaparima. Toliko prosto i jednostavno jelo, a tako odlično sjedne za ručak.
Za 2 porcije:
- 150 g integralne tjestenine od pira (špageti)
- 3 srednja paradajza
- 150 g tune iz konzerve (u slanoj vodi)
- 1 žlica kapara
- 1 šaka crnih maslina
- Začini: sol, origano, maslinovo ulje, svježi bosiljak
Priprema:
- Zakuhati vodu pa preliti paradajz kako bi lakše ogulili koru; nakon pola sata oguliti koru i narezati paradajz na komade. Kapare i masline nasjeckati.
- U dublju tavu ubaciti paradajz pa na srednjoj jačini štednjaka miješati povremeno dok ne ispari višak tekućine, dodati sol i origano po želji, pred kraj dodati tunu, kapare i masline.
- Kod serviranja začiniti maslinovim uljem i svježim bosiljkom.
Mi volimo integralnu tjesteninu, posebno pir. Ukusnija je i nema osjećaja težine nakon obroka. Ako možete, uvijek pokušajte izbjegnuti pšenične proizvode i birajte integralne prije običnih.
Ako kupujete konzerviranu tunu, pokušajte uvijek tražiti onu u slanoj vodi. Cjenovno nije skuplja, a bolji je izbor. Ulje korišteno za konzerviranje tune nikada nije neke vrhunske kvalitete tako da je puno bolje pred kraj dodati vlastito maslinovo ulje. Nutritivno je puno kvalitetnije. Crne masline, kapari… obožavamo. Već sline cure i idemo opet spremati novu turu.
Uživajte u okusima, eksperimentirajte. Pišite nam na Fitness Kliniku kako vam je ispalo!
Ako vam se sviđa kako kuhamo, ako želite zaviriti kako treniramo, kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebook stranici ili upišite svoj e-mail na www.fitness-klinika.com i čitajte nas direktno u svom inboxu.
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.