Kada spomenemo sam Uskrs prvo pomislimo na jaja, šunku, luk, hren i ostalo.... ali priznat ćemo da nam je bitna i poslastica na kraju svega. S obzirom da u posljenje vrijeme sve intezivnije razmišljam o uskrsnim kolačima, tako je došla ideja o simpatičnim pilićima. Moram priznati da sam se po prvi puta upustila u pripremu popsa, ali zadovoljna sam sa krajnjim rezultatom. Obično se za umakanje loptica koristi smijesa Candy melts, ali uspjelo je i s bijelom čokoladom koju sam bojala.
Sastojci:
180 g karamel bombona
250 g šećera
3 jaja
250 g margarina
300 g mljevenog keksa
200 g bijele čokolade
štapići
jestiva boja
malo ticcino smjese za dekoraciju
Priprema:
1. Karamel bombone, šećer i jaja stavite zajedno kuhati na srednju vatru. Kada se sve istopi kuhajte još 5 minuta, stalno miješajte.
2. Sklonite s vatre, dodajte narezani margarin koji miješate dok se istopi.
3. Ubacite mljeveni keks i sve sjedinite.
4. Stavite smjesu u hladnjak oko 2 sata da se stegne
5. Kada izvadite iz hladnjaka, žličicom zahvatite smjesu od koje među dlanovima napravite kuglicu. Kuglice odlažite na tacnu s masnim papirom.
6. Vratite kuglice u hladnjak dok pripremite čokoladu.
7. Bijelu čokoladu istopite na pari, kada sklonite s vatre dodajte žutu boju.
8. Svaki štapić umočite u pripremljenu čokoladu i ubodite svaku kuglicu.
9. Vratite u hladnjak oko 15 min da se štapić s čokoladom zalijepi za kuglicu.
10. Nakon što izvadite kuglice iz hladnjaka, umačite ih u čokoladu, dobro ocijedite višak pokretima gore-dolje i ubodite štapiće s kuglicom u stiropor.
11. Nakon što obojate ticcino, razvaljajte ga i okruglim nastavkom za ukrašavanje šlagom vadite ticcino koji ćete koristiti za dijelove pileta. Za oči je potrebno među dlanovima napraviti malenu kuglicu.
12. Vratite u hladnjak da se sve stegne.
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.