gastro postao
Naša blogerica Suzana Levar donosi vam recept za neodoljivu i jednostavnu pitu.
Dan je stvoren za brzu, ukusnu i jednostavnu pitu. Zašto se zove "Ženske mušice"? Zato jer samo žene u kuhinji mogu brzo i bez muke smisliti ovako nešto! Uživajte.
Sastojci za tijesto:
- 20 dkg oštrog brašna
- 20 dkg glatkog brašna
- 1 mala žličica praška za pecivo
- 30 dkg margarina
- 10 dkg šećera
- 3 žumanjka
Sastojci za nadjev:
- 250 g džema od bresaka
- 5 bjelanjaka
- 15 dkg šećera
Postupak pripreme:
- Pećnicu stavite grijati na 200C.
- U prosijano brašno s praškom za pecivo razmrvite margarin, dodajte šećer i žumanjke, te umijesite prhko tijesto.
- Razvaljajte ga 1 cm debelo i stavite u kalup za pite. Pecite ga na temperaturi od 200 C oko 20 minuta (može i kraće, ovisno o jačini vaše pećnice)
- Tijesto mora biti pečeno napola.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg dodavajuči postepeno šećer.
- Polupečeno tijesto premažite sa džemom od bresaka, zatim ravnomjerno rasporedite snijeg od bjelanjaka.
- Sve zajedno stavite u pećnicu i pecite dok ne dobije svijetložutu boju.
Dobar tek!
Suzanu možete pratiti na maloj, kreativnoj, slatkoj, ali zdravoj fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.