04. listopada 2016.

Konačno se u Hrvatskoj događa Napulj - saznajte sve o pizzi napoletani!

Pizza
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Već godinama hrvatskom pizza scenom vlada opčinjenost raznim školama talijanske pizze… Spominje se napoletana, romana, prava talijanska… Razne pizzerije pričaju svoje priče i nude nam pizze koje su baš kao u Napulju ili Rimu, a sada se konačno i u Zagrebu možemo uvjeriti kako se one u biti stvarno i rade!

Često te pizze i nemaju veze s izvornim proizvodom koji se promovira, a nije jednostavno otići na tako dalek put do Napulja ili Rima, samo kako bi se mogla kušati pizza u svom izvornom obliku i okusima.

Zbog toga su ljudi iz Mainardi fooda odlučili promovirati pizzu u njenom izvornom obliku, bilo da se radi o klasičnoj talijanskoj pizzi, ili o proslavljenoj „napoletani“. Ove su se godine potrudili da u Zagreb dovedu pravu stvar, direktno iz kolijevke pizze – Napulja.

Kada se u Napulju govori o pizzi, neizbježno se govori o 2 čimbenika: brašnima mlina Caputo i Udruzi Napoletanskih Pizzaiuola APN. Pa tako kod nas dolaze - oba čimbenika.

Pizza | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pokrovitelji događanja su Antico Molino Caputo i Udruga Napoletanskih Pizzaiuola APN, a tu je i Maestro Pizzaiuolo Davide Civitiello koji je osvojio svjetsko prvenstvo Campionato Mondiale del Pizzaiuolo - Trofeo Caputo 2013.

Mainardi food vas poziva da posjetite događanje od 17. 10.  do 19. 10. 2016. pod nazivom Mainardi tržnica kvalitetnih proizvoda & Caputo pizza napoletana show Zagreb 2016

Lokacija je Nova Galerija u Zagrebu, Zagrebačka Avenija 104 b, prostor koji od ranije poznajete kao Restoran „Il Camino“. Na događanju će biti prezentirana široka paleta kvalitetnih artikala i namirnica za sve tipologije lokala, od barova preko pizzerija do restorana visoke kategorije, a imat ćete i mogućnost poslati svog pizzaiola u malu školu napoletanske pizze. 

Svakog dana će se odvijati mala škola Napoletanske pizze „Caputo Master Class“, na kojoj će pizzaioli koji se prijave naučiti mnogo o povijesti pizze, brašnima mlina Caputo, samoj izradi i pečenju pizze, a organiziran je i CAPUTO PIZZA CUP HRVATSKE 2016 natjecanje za najboljeg pizza majstora Hrvatske. I naravno, moći ćete kušati proslavljenu napoletansku pizzu napravljenu od strane dokazanog majstora.

Organizatori su se obećali potruditi da posjetitelji event napuste puni novih iskustava i saznanja, te novih ideja koje mogu primijeniti u svom lokalu.

Mala škola Napoletanske pizze CAPUTO MASTER CLASS koju vodi Davide Civitiello, maestro pizzaiuolo i osvajač Caputo trofeja 2013. Na ovoj jednodnevnoj edukaciji će pizzaioli koji se prijave steći mnoga teoretska i praktična znanja o brašnima mlina Caputo, kvascima, tijestu i samoj izradi i pečenju Napoletanske pizze.

Ovo nije škola koja će od laika napraviti pizzaiuola, ali je vrlo vrijedno iskustvo za vaše pizza majstore, koje će im proširiti vidike i otvoriti vrata u sasvim novi i nepoznat svijet, te omogućiti da u vašim pizzerijama izrađuju pizze o kojima mnogi sanjaju – prave Napoletanske pizze.

NATJECANJE ZA NAJBOLJEG PIZZA MAJSTORA HRVATSKE – MAINARDI & CAPUTO PIZZA CUP 2016

Pozivamo sve zainteresirane pizzaiole i pizza majstore da se u svoje ime ili u ime pizzerije u kojoj rade prijave na natjecanje za najboljeg pizzaiola Hrvatske, MAINARDI & CAPUTO PIZZA CUP HRVATSKE 2016 .

Natjecanje se održava 18.10.2016 sa početkom u 14 sati, a lokacija je Nova Galerija u Zagrebu, Zagrebačka Avenija 104 b, prostor Restorana Il Camino. Natjecanje se odvija u organizaciji tvrtke MAINARDI FOOD, pod pokroviteljstvom Napuljskog mlina ANTICO MULINO CAPUTO i Udruge Napoletanskih Pizzaiuola APN.

Natjecatelji će pripremati jednu pizzu koju će ocijeniti ocjenjivački sud, sastavljen od vodećih stručnjaka iz svijeta pizze i gastronomije. Pobjednik ovog natjecanja će ponijeti titulu nacionalnog prvaka Hrvatske. Nagrada organizatora i pokrovitelja bit će predivno iskustvo doživljaja pizze u njenom hramu, trodnevni boravak u Napulju i registracija na Campionato Mondiale del Pizzaiuolo, XVI Trofeo Caputo 2017. 

Sve informacije o prijavama potražite ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.