gastro postao
Prhko tijesto, pekan orasi i čokolada najbolji su prijatelji - savršeno se slažu i nikad vas neće iznevjeriti kao kombinacija. Pecite ih u velikim ili u više malih kalupa
Sastojci:
- 200g brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 žlice šećera
- jaje
- 90g maslaca
- Nadjev: 2 i 172 dl kukuruznog sirupa, 85g šećera, 150g čokolade, 3 žlice maslaca, 3 jaja, 225g pekan oraha
Priprema:
- Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Dodajte sjeckani maslac i miješajte u grudastu smjesu, pa dodajte lagano umućeno jaje. Oblikujte tijesto, zamotajte i stavite u hladnjak najmanje 20 minuta. Kalupe za mini tartove premažite maslacem. Razvaljajte tijesto na radnoj površini, oblikujte krugove i obložite njima kalupe. Stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.
- Kukuruzni sirup i šećer ugrijte do vrenja, maknite s vatre, dodajte čokoladu i maslac. Kad se otope, malo ohladite i dodajte smjesi lagano umućena jaja, te sitno sjeckane orahe. Napunite nadjevom košarice i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 35 minuta.