gastro postao
Quiche koji to nije jer razumijemo da je ljeto i da je prevruće za paljenje pećnice i pripremu prhkog tijesta.
Dobar quiche uvijek stavlja najširi osmijeh na lice, a ljetno vrijeme obiluje povrćem koji će ga učiniti dobrim. Za one dane kada vam se ne da pripremati tijesto, a baš vam se jede fini quiche ili jednostavno trebate iskoristiti zalihe povrća u hladnjaku, ova lijena verzija slane pite je idealan izbor. Ubacite sastojke, prelijte ih jajima i uživajte u okusima.
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslaca
- 1 luk
- 2 paprike
- 1 tikvica
- Špinat
- 5 jaja
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica ribanog sira
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Maslac otopite i na njemu pirjajte luk.
- Posolite ga i popaprite.
- Kada je gotov, posložite luk na dno posude u kojoj će se peći quiche.
- Preko luka rasporedite nasjeckano voće.
- U posebnoj posudi mućkajte jaja, sir, mlijeko, sol i papar, pa ih prelijte preko povrća.
- Ubacite quiche u pećnicu i pecite oko 45 minuta dok ne dobije boju.
Dobar tek!