09. rujna 2016.

Male radosti: Brzi čokoladni kruh

banana kruh s lješnjacima
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavnom čokoladnom kolaču zbilja je teško odoljeti.

Dolaze vam iznenadni gosti ili vam se samo jede nešto čokoladno i brzo. Ovaj kolač idealan je upravo za takve prilike. Pripremite ga u manje od 10 minuta, ispecite i za taj čas uživajte u mekom čokoladnom savršenstvu koje se topi u ustima. Pustite da površina napukne, a kolač iznutra ostane vlažan. Pecite ga u kalupu za kruh, a kad se ohladi, narežite ga i upotpunite finim domaćim džemom. 

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice kakaa u prahu
  • 1 žličica cimeta
  • 4 žlice otopljenog maslaca
  • 1 šalica šećera
  • 1 žlica espressa
  • 1 jaje
  • 1 ½ šalica mlijeka

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Premažite kalup maslacem.
  3. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj mokre.
  4. Povežite ih zajedno pa prebacite smjesu u kalup za pečenje.
  5. Pecite oko 50 minuta.
  6. Ohladite prije posluživanja.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.