Iako se nešto ovako fino može jesti tijekom cijele godine, zašto se ne počastiti krem juhom već danas? Dobar vam tek!
Krem-juha od mladoga kukuruza i krumpira
Sastojci:
- 250 g kukuruza iz limenke (ili kuhanog zrnja kukuruza)
- Glavica luka
- 2 žlice maslinova ulja
- 125 g suhe slanine
- Korijen celera, mrkva
- Stručak peršina
- Žlica brašna
- Šalica vrhnja
- Sol, papar
- 2 veća krumpira
Priprema:
1. Ogulite luk i nasjeckajte ga. Narežite slaninu na kockice, krumpir ogulite, operite i narežite na veće komade. Mrkvu ogulite, celer operite i prerežite po pola, a peršin operite.
2. Na maslinovu ulju prepržite luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte kockice slanine. Zalijte litrom i pol hladne vode. Dodajte ocijeđeno zrnje kukuruza, mrkvu, celer, peršinovo lišće i krumpire. Kuhajte na laganoj vatri dok povrće i krumpir ne omekšaju. Prije kraja izvadite celer, mrkvu i peršin.
3. Dio kukuruza propasirajte s krumpirima i vratite u lonac s juhom u kojoj se kuhao. Umiješajte maslac umućen s brašnom, dodajte vrhnje i kuhajte još desetak minuta. Posolite i popaprite.