gastro postao
Ljuti juneći tacosi stižu na vaš tanjur ravno s uličnih štandova Meksika.
Upustite se u pripremu pravih junećih tacosa poput onih koji se prodaju na uličnim štandovima u Meksiku. Fina junetina marinirana u pivu i upakirana u tortilju odličan je ljetni ručak s nogu. Pripremite ove tacose i zavedite sve oko sebe ljutim meksičkim okusima. U tacose možete ubaciti i salatu poput kupusa, rajčice ili paprike.
Sastojci:
- 500 g juneće potrbušnice
- 1 manja glavica luka
- 4 žlice sjeckanog korijandra ili peršina
- ½ limete, sok
- 4 manje tortilje
ZA MARINADU:
- 2 žlice svijetlog piva
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- ½ limete, sok
- 1 žlica vinskog octa
- 1 žlica usitnjenog korijandra ili peršina
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice mljevenog papra
- ¼ žličice sušenog origana
- ¼ žličice mljevene slatke paprike
- ¼ žličice mljevene ljute paprike
- ¼ žličice mljevenog kumina
Priprema:
- Pomiješajte sastojke za marinadu i njome prelijete i dobro obložite meso koje ste prethodno narezali na odreske i stavili u manju staklenu ili keramičku zdjelu.
- Prekrijte zdjelu plastičnom folijom i marinirajte meso u hladnjaku 1-3 sata, povremeno ga okrećući.
- Mariniranu junetinu narežite na komade veličine zalogaja i popecite na blago nauljenoj tavi zagrijanoj na malo jačoj vatri dok se meso ne zapeče, a većina tekućine koju otpusti ne ispari.
- Narežite luk i pomiješajte ga sa sjeckanim listićima korijandra i sokom polovice limete.
- Zagrijte tortilje na suhoj tavi na umjerenoj vatri – par minuta s obje strane, pa ih poslužite s pečenim mesom i pripremljenim lukom.
Dobar tek!