Recepti 12. lipnja 2016.

Riblji taco

Riblji taco
gastro postao gastro.24sata.hr
Najukusniji riblji zalogaji u mekanom tijestu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 303

Potrebno vam je

  • 500 g bijela riba
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom limun
  • 1 žlica ulje sezamovo
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • sol
  • 1 šaka korijander
  • 8 kom tortilja, kukuruzna
  • 2 šalica kupus glavati, bijeli

Priprema

  1. Oslić ili bakalar pomiješajte s češnjakom i limunovom korom. Ostavite sa strane.
  2. U velikoj tavi zagrijte sezamovo ulje pa pirjajte narezane poriluk, paprike, naribani kupus i prstohvat soli 5 – 7 minuta ili dok se povrće ne smežura.
  3. Mješavinu rasporedite prema stranama tave pa u sredinu dodajte komade ribe. Pirjajte 2 minute, neprestano miješajući pa ribu prekrijte povrćem i dodajte još jedan prstohvat soli. Poklopite pa kuhajte 5 minuta ili dok riba nije posve kuhana. Poprskajte limunovim sokom i pospite korijandrom.
  4. U međuvremenu pripremite tortilje, pareći ih dvije do četiri istodobno u košari parilice koja se nalazi na loncu s kipućom vodom ili ih lagano prepržite na malo ulja.
  5. Na kraju stavite oko 1 žlicu ribanog kupusa na jednu polovicu zagrijane tortilje, pa na kupus stavite oko 2 žlice riblje mješavine. Zarolajte tortilju.

Najukusniji riblji zalogaji u mekanom tijestu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.