01. kolovoza 2014.

Mesne palačinke iz Rusije, timballo iz Italije

nas.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Novi broj Skuhatćute donosi recepte iz Rusije i Italije, ali i netipične recepte od piletine.

Ako ste se zasitili klasičnog roštilja, u novom broju Skuhatćute potražite sve o koftama, slasnim mesnim lopticama, koje će zadovoljiti svako nepce. Zajamčeno! Rade se od mljevene janjetine, govedine ili drugih vrsta mesa te miješaju sa začinima i lukom. Vijetnamske, turska, marokanske... inspirirajte se raznim inačicama ovih najukusnijih loptica. Volite li više slane recepte, otkrivamo razne varijante slanih torti i kolača koji će, sigurno, oduševiti i one koji preferiraju slatko.


Zelena maneštra

Sastojci:
1 kg mladoga graha
1/2 kg poriluka
1/2 kg blitve ili špinata
2 velike mrkve
Glavica celera
4 velike rajčice
Režanj češnjaka
Morska sol, krupno mljeveni papar
Ljuta paprika ili 4 peperoncina
Temeljac od goveđeg ili telećeg mesa

Priprema:
1. U hladnu vodu stavite grah i sitno nasjeckane ostale sastojke. Posolite, popaprite, poklopite i pustite da prokuha.
2. Nakon sat i pol isključite te ostavite poklopljeno da se svi okusi prožmu. Poslužite uz kuhanu govedinu ili teletinu.
S gastroputa oko svijeta donosimo tortu od mesnih palačinki iz Rusije, iz Italije timballo – jelo koje se sastoji od pečene tjestenine, riže ili krumpira, a i mi se možemo podičiti popularnim zlevankama. Osim što su jednostavna i brza za pripremu ova su jela sjajna jer mogu poslužiti i kao doručak, ručak ili večera.


U specijalu smo pripremili 16 fantastičnih recepata s piletinom za ljetnu uživanciju. A sumnjate li u maštovitost ovih jela, odmah ćemo vas razuvjeriti. Osim klasičnih jela poput hamburgera, pečenog pileta i nadjevenih pilećih prsa oduševit će vas i oni netipični recepti poput pileće paštete i tortica od lisnatog tijesta s gljivama i piletinom.

Naravno, nismo zaboravili ni na slatkoljupce. Ovog puta jogurt je u glavnoj ulozi. Ova jednostavna namirnica zamijenit će sladoled, kremasti sir u cheesecakeu, a izvrsno pristaje i preliven toplim voćnim ili preljevom od karamele. A smrznuti jogurt s dodatkom bobičastog voća sjajan je desert u ljetne dane.

Ne zaboravite nam poslati svoje recepte s pripadajućim fotografijama jer najslasnije nagrađujemo! Novi broj Skuhatćute izlazi u subotu, 9. kolovoza u velikom ženskom paketu 24sata.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.