12. veljače 2016.

Američke krafne nove zvijezde hrvatske slastistike!

Mirjana Špoljar
foto: Petar Glebov/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Zvijezda je započela suradnju sa slastičarkom Mirjanom Špoljar koja je kuhala za Stinga, Boba Dylana, Depeche Mode, Orlanda Blooma, Chrisa Reu, Briana Ferryja te Garyja Kasparova...

Najnagrađivanija hrvatska slastičarka Mirjana Špoljar i jedini proizvođač margarina u Hrvatskoj, tvrtka Zvijezda, započeli su danas dugoročnu suradnju koju su prigodno obilježili pripremom neodoljivih slatkih delicija za Valentinovo.

Špoljar je svojim jelima oduševila brojna poznata imena i svjetske veličine, pa će od sada svakoga mjeseca na ambalaži Zvijezdina asortimana margarina, kupci pronaći recepte za slastice gospođe Špoljar.

Uz kombinaciju vrhunskog proizvoda i vrhunskih recepata, uspjeh je zagarantiran. „Uvijek vodim računa o svojim sastojcima i inzistiram na tome da namirnice budu uvijek svježe, pogotovo kada su osjetljive kreme u pitanju. Koristim margarin jer je podatan i dobro se sljubljuje s ostalim sastojcima.“ otkrila je prisutnima Mirjana Špoljar: Gospođa Špoljar svoju ljubav prema slatkome već dvadeset godina jednostavno pretvara u pravu malu umjetnost, čime je domaću slastičarsku scenu obilježila na svjetskoj karti gastro užitaka. 

U nastavku donosimo Mirjanin recept za američke krafne

Zvijezda krafne | Author: Promo foto: Promo

Sastojci:

  • Šećer 50 g
  • Suhi kvasac 14 g
  • Voda 1.2 dl
  • Mlijeko 1.5 dl
  • Sol 10 g
  • Glatko brašno 600 g
  • Jaja 2 kom
  • Zvijezda stolni 35 g
  • Limun korica 2 g
  • Rum 0.05 l
  • Vanilin šećer 5 g
  • Zvijezda ulje za prženje 1 l

 Savjet: Sve namirnice moraju biti na sobnoj temperaturi

Priprema:

  1. Brašno pomiješamo sa suhim kvascem.
  2. Miješamo šećer, vodu, mlijeko, sol, vanilin šećer, rum, jaja te limunovu koricu.
  3. Dodamo brašno i pomiješamo sa suhim kvascem. Izradimo tijesto u mali kruščić te u njega lagano umiješamo omekšali Zvijezda stolni.
  4. Dobro izradimo tijesto te ga ostavimo na toplom da se diže 30 min. Zatim ga lagano premjesimo i ponovno ga stavimo dizati 30 min.
  5. Dignuto tijesto valjamo na debljinu od 3 cm. Izrezujemo krafne te svaku sredinu izrežemo manjim kalupom.
  6. Krafne pokrijemo vlažnom krpom te ih dižemo još 20 minuta. Dignuto tijesto pržimo u ulju na laganoj vatri dok ne dobiju zlatno smedu boju, pa ih okrenemo na drugu stranu i ponovno pržimo do zlatno smede boje.
  7. Pržene krafne stavimo na papir da se ocijede od viška masnoće i ohlade. Ohladene krafne glaziramo čokoladom koju smo otopili na pari te ukrasimo po želji. Takoder možemo krafne uvaljati u mješavinu kristal šećera i cimeta, puniti ih marmeladom ili vanilin kremom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.