Škampi, maslinovo ulje, kvalitetna pašta i nešto peršina recept su za savršen ručak. Dodajte im još malo vrhnja za kuhanje, češnjaka i začina i uživajte u ukusnoj morskoj hrani za prste polizati. Ukoliko ste u prilici, svakako koristite svježe škampe, ali ni sa smrznutima nećete puno pogriješiti. Uz fine okuse, more na tanjuru je zagarantirano, gdje god se nalazili.
Potrebno vam je:
- 500 g očišćenih svježih ili smrznutih škampi
- 500 g ravnih zelenih rezanaca Paštaria
- 2,5 dl vrhnja za kuhanje Tonka
- Maslinovo ulje
- 50 g maslaca
- 1 crveni luk
- 1 češnjak
- Vezica peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Škampe očistiti.
- Na maslinovom ulju popržiti češnjak i potom popržiti škampe.
- Dodati vrhnje za kuhanje, peršin i začiniti.
- Paštu skuhati prema uputama.
- Kad je gotova, pomiješati je sa škampima, dodati maslac i sve dobro pomiješati.
Ako tražite sjajnu tjesteninu čija će kvaliteta odgovarati najboljim namirnicama, isprobajte Paštariju - tjesteninu s dugogodišnjom tradicijom koja proizlazi iz ljubavi prema pašti i savršeno komplimentira pravim gurmanskim jelima.
Dobar tek!