14. kolovoza 2016.

More na tanjuru: Neopisivno dobra pašta sa škampima

pašta sa škampima
Paštaria
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo recept za jelo koje volimo u svakoj prilici.

Škampi, maslinovo ulje, kvalitetna pašta i nešto peršina recept su za savršen ručak. Dodajte im još malo vrhnja za kuhanje, češnjaka i začina i uživajte u ukusnoj morskoj hrani za prste polizati. Ukoliko ste u prilici, svakako koristite svježe škampe, ali ni sa smrznutima nećete puno pogriješiti. Uz fine okuse, more na tanjuru je zagarantirano, gdje god se nalazili.

Potrebno vam je:

  • 500 g očišćenih svježih ili smrznutih škampi
  • 500 g ravnih zelenih rezanaca Paštaria
  • 2,5 dl vrhnja za kuhanje Tonka
  • Maslinovo ulje
  • 50 g maslaca
  • 1 crveni luk
  • 1 češnjak
  • Vezica peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Škampe očistiti.
  2. Na maslinovom ulju popržiti češnjak i potom popržiti škampe.
  3. Dodati vrhnje za kuhanje, peršin i začiniti.
  4. Paštu skuhati prema uputama.
  5. Kad je gotova, pomiješati je sa škampima, dodati maslac i sve dobro pomiješati. 

Ako tražite sjajnu tjesteninu čija će kvaliteta odgovarati najboljim namirnicama, isprobajte Paštariju - tjesteninu s dugogodišnjom tradicijom koja proizlazi iz ljubavi prema pašti i savršeno komplimentira pravim gurmanskim jelima.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.