14. prosinca 2013.

Mousse od bijele čokolade

mousse unutra.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Chefica Mirjana Špoljar, iz zagrebačkog hotela Esplanade, podijelila je s nama recept za mousse od bijele čokolade i žele od rabarbare, kao prijedlog za pripremu drugačije blagdanske slastice.

Uz malo truda i savjete chefice Mirjane slasni mousse mogao bi postati obavezni dio vaših budućih proslava i blagdana. Stoga, isprobajte jednostavan recept trostruke državne prvakinja u slastičarstvu za nježnu kremu od bijele čokolade, koja izvrsno pristaje uz specifičan okus rabarbare koncentriran u želeu.  

Mousse od bijele čokolade s želeom od rabarbare (za 10 osoba)

Za mousse:
Bijela čokolada 500 g
Jaja 4 kom
Žumanjci 5 kom
Smeđi šećer 100 g
Tučeno slatko vrhnje 1 L
Želatina 30 g

Priprema:

  1. Jaja, žumanjke i šećer miješamo na pari dok smjesa ne postane pjenasta.
  2.  Zatim dodamo bijelu čokoladu i miješamo na pari dok smjesa ne postane gusta, skinemo s vatre i dodamo želatinu, koju smo namočili u malo hladne vode.
  3. Miješamo dok se želatina ne otopi u vrućoj smjesi, a zatim dodajemo, malo po malo, tučeno slatko vrhnje.
  4. Napunimo kalupe i ohladimo.

Žele od rabarbare:
Šećerni sirup (lajter) 0.5 L
Pire od rabarbare 100 g
Malina 50 g
Gellan 5 g

Priprema:

  1. U šećerni sirup umiješamo pire od rabarbare te maline i stavimo na vatru.
  2. Kada se smjesa počne zagrijavat dodamo Gellan i dobro izmiješamo da nam ne ostanu grudice.
  3. Smjesu kuhamo na laganoj vatri do točke vrenja, zatim procijedimo kroz gusto sito i izlijemo u kalupe ili na ravnu podlogu i ohladimo.

Pripremio: Srđan Brajković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.