Uz malo truda i savjete chefice Mirjane slasni mousse mogao bi postati obavezni dio vaših budućih proslava i blagdana. Stoga, isprobajte jednostavan recept trostruke državne prvakinja u slastičarstvu za nježnu kremu od bijele čokolade, koja izvrsno pristaje uz specifičan okus rabarbare koncentriran u želeu.
Mousse od bijele čokolade s želeom od rabarbare (za 10 osoba)
Za mousse:
Bijela čokolada 500 g
Jaja 4 kom
Žumanjci 5 kom
Smeđi šećer 100 g
Tučeno slatko vrhnje 1 L
Želatina 30 g
Priprema:
- Jaja, žumanjke i šećer miješamo na pari dok smjesa ne postane pjenasta.
- Zatim dodamo bijelu čokoladu i miješamo na pari dok smjesa ne postane gusta, skinemo s vatre i dodamo želatinu, koju smo namočili u malo hladne vode.
- Miješamo dok se želatina ne otopi u vrućoj smjesi, a zatim dodajemo, malo po malo, tučeno slatko vrhnje.
- Napunimo kalupe i ohladimo.
Žele od rabarbare:
Šećerni sirup (lajter) 0.5 L
Pire od rabarbare 100 g
Malina 50 g
Gellan 5 g
Priprema:
- U šećerni sirup umiješamo pire od rabarbare te maline i stavimo na vatru.
- Kada se smjesa počne zagrijavat dodamo Gellan i dobro izmiješamo da nam ne ostanu grudice.
- Smjesu kuhamo na laganoj vatri do točke vrenja, zatim procijedimo kroz gusto sito i izlijemo u kalupe ili na ravnu podlogu i ohladimo.
Pripremio: Srđan Brajković