U velikom finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog u subotu 20. travnja, u sklopu Weekend Food Festivala u Rovinju, pobijedila je Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split. Drugo mjesto osvojio je Filip Viljevac iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, dok je Ivano Grgić iz Ugostiteljske škola Opatija završio na trećem mjestu.
Izuzetno vrijedne nagrade za najbolje
Pobjednica je osvojila edukaciju u Gastronometro centru, jedinstvenom ekosistemu turske ugostiteljske industrije, drugoplasirani će proći usavršavanje i stažiranje kod Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s Michelinovom zvjezdicom u Španjolskoj, dok će trećeplasirani imati priliku obaviti stručnu praksu kod Tibora Valinčića, chefa restorana Dubravkin put.
Tijekom 90 minuta pet učenika pripremalo je predjelo i glavno jelo pod budnim okom žirija koji je ocjenjivao okus, kreativnost i tehničku izvedbu. Svi finalisti su kuhali s istim namirnicama koje su bili tajna do samog početka natjecanja.
Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Tibor Valinčić, chef restorana Dubravkin put, Maximilian Thomae, direktor Gastronometro centra, Matija Bogdan, executive chef Aminess Hotels & Resorts, Pantelija Pekić, Klub Gastronomada, Gordan Zečić te Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane tvrtke METRO Hrvatska, najvišim su ocjenama nagradili upravo Anđelu Kurilj.
METRO pridonosi osnaživanju kuharske profesije
“METRO se tijekom više od dvadeset godina poslovanja na hrvatskom tržištu pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu. Kao jedan od najvećih izazova s kojim se taj sektor susreće je nedostatak kvalitetne i kvalificirane radne snage zbog čega smo ovim projektom odlučili doprinijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj. Čestitamo pobjednici, ali i svima koji su sudjelovali u ovogodišnjem izdanju projekta“, izjavio je Igor Kotaran, direktor marketinga METRO Hrvatska.
METRO Hrvatska ove je godine ponovno je pokrenuo projekt METRO Junior Top Chef u kojem budući kuhari imaju priliku pokazati svoja znanja, upoznati nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu te dodatno razvijati svoju karijeru. U projektu je sudjelovalo 5 srednjih škola koje su ujedno i Regionalni centri za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu. Svaki Regionalni centar nominirao je po 5 učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja te je njih 25 pokazalo svoja znanja i kreativnost te odmjerilo kuharske sposobnosti u sučeljavanjima dva kruga natjecanja koja su prethodila velikom finalu.