Najave 28. veljače 2024.

Balenciaga prodaje vrećice čipsa za 1500 eura!

balenciaga chips torbice
Balenciaga svoje čips torbice prodaje za 1490 eura foto: Balenciaga
gastro postao gastro.24sata.hr
Nova modna gastro provokacija stiže iz modne kuće Balenciaga, koja na svom web shopu nudi torbice koje izgledaju kao vrećice čipsa, a stoje 1500 eura

Demna Gvasalia, kreativni direktor modne kuće Balenciaga, ponovno je ironizirao svijet mode, ali i industriju hrane, kada je vrećice za čips pretvorio u high-end modni accessoire u sklopu kolekcije za proljeće-ljeto 2024. Ove torbice, pardon vrećice čipsa (u kojima čipsa nema ni u tragovima!), u prodaji su na Balenciaginu web shopu po cijeni od 1490 eura komad.

 

Torta torba Možda vas zanima... Mljac dizajn: Moda inspirirana hranom None

 

Čips torbice u tri okusa

Torbice su, naravno, potaknule novi val kritika, a iz Balenciage otkrivaju da su torbice dio 'društvenog eksperimenta' kojim žele isprovocirati određene modne kritičare. Slično su napravili 2022. godine kada su kreirali slične torbice u obliku vrećica Lays čipsa, koje su stajale 1800 eura.

balenciaga chips torbice | Author: Balenciaga Plava maxi pack torbica s okusom 'sol i ocat' foto: Balenciaga balenciaga chips torbice | Author: Balenciaga Žuta čips torbica 'sir i luk' foto: Balenciaga

Ove najnovije čips torbice na deklaraciji imaju 150 grama, 110 kalorija, uopće nemaju masnoće, ali zato sadrže 30 % vitamina C 😉. Od okusa, tu su crvena 'spicy chili' torbica, plava maxi pack torbica s okusom 'sol i ocat' te žuta torbica 'sir i luk'.

 

Zara Café Dubai Možda vas zanima... Zara je u Dubaiju otvorila svoj prvi dizajnerski kafić Najave

 

Louis Vuitton sandwich bag | Author: Louis Vuitton 'Sandwich bag' torbica iz Louis Vuittona foto: Louis Vuitton

Vrećice za sendviče za 3000 dolara

No nije to prvi slučaj da su se modna i industrija hrane 'pomiješale'. Jedan nedavni primjer je torbica koju je u svojoj novoj kolekciji predstavila modna kuća Louis Vuitton. Riječ je o 'clutch' torbici koja izgleda pout papirnate vrećice za sendviče, odnosno bilo koju 'take out' hranu.

Ipak, ova je torbica od najfinije kože, stoji 3000 dolara, a osmislio ju je glazbenik Pharrell Williams, novi kreativni direktor Louis Vuittona za mušku modu.

balenciaga chips torbice | Author: Balenciaga Crvena 'spicy chili' torbica foto: Balenciaga

Možda vas zanima... Gastro modni dizajner - pogledajte njegove kreacije Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.