Najave Zagreb Chill&Grill festival 28.4. - 1.5. / Bundek 25. travnja 2018.

Batak Grill: Tajna uspjeha omiljenog roštilja

foto: Batak Grill
gastro postao gastro.24sata.hr
Poput kvalitetne glazbe koja se širi prostorom, u nekoliko zadnjih godina metropola je postala bogatija za deset meka roštilja, mesa, priloga, vrhunskih piva. U to ime upitali smo ekipu Batka da nam objasni svoju više nego uspješnu filozofiju.

Pomalo zaljubljeni u njihova BBQ rebrica, pileća krilca i neke druge specijalitete, jako nas je interesiralo što su nam finoga pripremili za drugo izdanje Zagreb Chill&Grill festivala.

 

Možda vas zanima... Što će se finog kuhati na Zagreb Chill&Grill festivalu Najave

 

Kao prvo, drago nam je što ste opet s nama! Kako ste se proveli za prvi Zagreb Chill&Grill?

I nama je drago da smo opet dio uspješne Chill&Grill priče. Batak tim uvijek se trudi ponuditi najbolje i usrećiti svoje goste, a ima li boljeg načina od mirisa mesa s roštilja? Prvi festival odlično je prošao, nama je ujedno bio i prvi festival tako da smo puno toga i naučili. Ove godine smo još spremniji i veselimo se druženju!

Što se najviše jelo, a što nam pripremate ove godine?

Zna se da su ćevapčići klasik bez kojeg se ne može na Praznik rada. Batak ponuda i ove godine ide s provjerenim gastro specijalitetima među kojima je pljeskavica naše proizvodnje s domaćim BBQ umakom, kao i otkošteni batak-zabatak na grillu s
našim finim džemom od luka.

Što očekujete od proširenog i duljeg izdanja našeg festivala?

I ove godine očekujemo odličnu atmosferu, dobru klopu i dobru mjuzu. Festival je odlično mjesto za druženje, ali i za okupljanje zaljubljenika u dobru hranu – tako i u domaće proizvođače craft piva s kojima surađujemo u našim restoranima. Odlična
priča koju svakako podržavamo!

Ima li promjena u Batku od svibnja prošle godine?

Batak Grill je od prošle godine još malo narastao, tako da smo slavili otvorenje dvije nove lokacije – Batak Grill na Radničkoj te Batak Grill u Buzinu. Osim specijaliteta s roštilja, zadnjih godinu dana radimo i na nekim novim jelima koja su pomalo netipična za restoran specijaliziran na roštilju. Tako smo predstavili roast beef, u pripremi su i neki riblji specijaliteti, a prije par dana u restorane je stigao i rib-eye steak odležan 21 dan na što su naši gosti jako dobro reagirali!

Otkud dobavljate meso, možemo li dobiti neki brzinski recept?

Svu obradu mesa sami radimo jer jedino tako možemo garantirati kvalitetu. Meso stiže s hrvatskih farmi, što nam je iznimno bitno. A brzinski recept... Ima li što bolje od dobrog odležanog steaka s grilla? Sočan i ukusan, pravi je klasik!

 

 | Author: Batak Grill foto: Batak Grill

 

Što je najbitnije za kvalitetan roštilj?

Tajna svakog dobrog grila krije se u kvaliteti mesa, te u osnovnim začinima – soli i papru. Osim toga, važno je pustiti da se meso „odmori“ kako bi bilo što mekše. Tako će se i brže ispeći, a u isto vrijeme neće izgubiti na sočnosti.

Koje biste nam svoje ostale specijalitete preporučili, i gdje su vam sve raspoređeni restorani?

Batak Grill prepoznat je kao lanac dobre hrane na što smo iznimno ponosni jer u svakom restoranu uvijek možete uživati u istoj kvaliteti. Hrana dolazi iz naše centralne proizvodnje i tako garantiramo kvalitetu mesnih specijaliteta. Naše restorane možete naći diljem Zagreba, kao i u Zaprešiću i Sesvetama. Sve lokacije su u svakom trenu dostupne na našem webu www.batak-grill.hr

Koja je uopće filozofija Batka, koja je tajna vašeg uspjeha?

Filozofija Batka je ponuditi najbolji grill koji svi vole, po prihvatljivim cijenama i u ugodnom okruženju. Vrhunska hrana, ambijent i usluga su nam prioriteti i želimo da se svi gosti osjećaju dobro u našim restoranima. Ako je suditi po broju zadovoljnih gostiju, izgleda da u tome leži i tajna našeg uspjeha.

Koji su vaši planovi za budućnost?

Planova ima puno, no sve u svoje vrijeme. Za sada želimo biti još bolji i upotpuniti svoju ponudu novim jelima. Glavna ideja je zadovoljiti goste koji uživaju u klasičnim specijalitetima s grilla poput ćevapčića, pljeskavica, punjenih vješalica... ali i ponuditi
nešto novo. Tako smo nedavno predstavili već ranije spomenuti roast beef, te naš najnoviji specijalitet RIB-EYE STEAK. Vrhunski komad goveđeg odreska odležan 21 dan, kako bi meso dobilo na sočnosti i mekoći kada dođe na vruću grill rešetku.

Pozovite na svoj način sve ljude na Zagreb Chill&Grill 2018.!

Gdje je dobra klopa i cuga, tu je i Batak! Vidimo se u Batak kućici, chillajmo zajedno!

 

 

Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala, Tele2, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey,Mesna industrija Ravlić i NESCAFÉ.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.