U samom centru Čakovca, gastronomskoj publici dobro poznati Bistro Beška ušao je u ljetnu sezonu s jelovnikom koji jasno komunicira vrijednosti po kojima su poznati: suvremena kuhinja, fokus na lokalne i sezonske namirnice te pažljivo osmišljeno iskustvo na tanjuru.
Mladi i moderan tim, vlasnik Luka Damjanović i chefica Ines Jurišić, razvijaju Bešku kao mjesto za urbanu, informiranu publiku koja cijeni autorski pristup, originalnost i promišljenost.
Tim koji stoji iza Bistroa Beška - vlasnik Luka Damjanović i chefica Ines Jurišić
Bistro Beška
Urbana estetika s osobnim karakterom
Beška je prostor u kojem se dizajnerski elementi prirodno stapaju s obiteljskim naslijeđem – kristal, porculan, cvjetni aranžmani i detalji iz prošlih vremena uklopljeni su u suvremeni interijer koji zrači gradskom elegancijom i autentičnim karakterom.
Dodatnu toplinu prostoru daju terasa s obiljem zelenila, prostor za čitanje i vlastiti vrt, čime se atmosfera restorana zaokružuje u doživljaj.
Bistro Beška
Bistro Beška
Sezonsko, lokalno i osmišljeno do zadnjeg detalja
Ono što Bešku dodatno izdvaja je doživljaj svakog tanjura kroz boje, teksture i kombinacije okusa koje tijekom kušanja vode, iznenađuju i ostavljaju dojam. Svaki tanjur složen je promišljeno, kako bi bio ne samo ukusan, već i vizualno i teksturno uravnotežen.
Chefica Ines Jurišić, s iskustvom rada u Michelinovim restoranima i bogatim životopisom te izraženim interesom za zero-waste filozofiju i rad s domaćim sastojcima, potpisuje jelovnik koji kombinira klasične elemente kuhanja s modernim tehnikama. Rezultat su jela koja su tehnički precizna, suvremena i vizualno izuzetno atraktivna.
Primjeri s aktualnog jelovnika uključuju: tatarski od jelena s čipsom od kapara, kiseljenom ljutikom, majonezom od vlasca i dehidriranim pačjim žumanjkom, marinirane tikvice s umakom od kefira, badema i kruha, uz fermentirano voće i pesto od medvjeđeg luka, caramelle tjestenina punjena sirom s umakom od pečene rajčice i uljem bosiljka, pastrva panirana u prosu s blitvom, beurre blanc umakom i majonezom od pancete, ražnjić od janjetine i teletine s mahunama i pečenom breskvom, pred-desert s kiselim vrhnjem i crnim ribizlom, meringa s borovnicom, limetom i mascarponeom.
Chefica Ines Jurišić
Fokus na kvaliteti i lokalnom podrijetlu
“Naš cilj je stvarati iskustva – ona koja izazivaju emociju, ostaju u pamćenju i bude povjerenje. Hrana je središte doživljaja, ali ništa ne smije biti slučajno – ni tekstura, ni miris, ni boja. Želimo da svaki tanjur ima priču", objašnjava Luka Damjanović.
U Beškinoj kuhinji namirnice su uvijek svježe i sezonske, a nabavljaju se isključivo od malih i ekološki osviještenih proizvođača, dok sve sezonsko povrće dolazi iz njihovog vlastitog vrta. Fokus je na kvaliteti i podrijetlu, pa tako na tanjure stižu:
Teletina buše i janjetina s pašnjaka Like, potočne pastrve iz Belskog Dola, patke iz slobodnog uzgoja kod Ludbrega, svinjetina Mangalica, a divljač direktno od lovačkog društva Fazan iz Donje Dubrave, ističe chefica Jurišić.
Bistro Beška
Publika koja razumije – i ona koja tek otkriva svijet gastronomije.
Beška je prepoznata od publike koja ima gastronomsko iskustvo. No jednako tako, Beška je i prostor otkrivanja za mlađu publiku – mjesto gdje se prvi put susreću s autorskom kuhinjom, sezonalnošću i drugačijim pristupom hrani.
To je restoran za sve generacije koje biraju kako i gdje provode svoje vrijeme. Gosti ne dolaze samo uživati u gastronomiji, već doživjeti, a to iskustvo počinje ambijentom, nastavlja se tanjurom i završava osjećajem da su dio nečega osobnog i relevantnog.