Bistro Mitnica je oduvijek bio sinonim mjesta u kojem se može dobro pojesti. Ima tradiciju od 70-ak godina, te je omiljeno mjesto brojnih Zagrepčana za dobar roštilj. Prije godinu dana, kada su Mitnicu preuzeli novi vlasnici, došlo je do određenih promjena - mlađe snage unijele su novu energiju i podigle nivo u Mitnici na jednu novu razinu.
Atmosfera kao kod kuće
Novouređeni prostor u urbanom rustikalnom stilu čini atmosferu u Mitnici vrlo ugodnom, a njihovo ljubazno osoblje pridonosi tome da hrana koju donose na stol prija još bolje, jer gosti se osjećaju kao kod kuće.
Prokušanoj ekipi pridružile su se mlade snage koje poštuju tradiciju, ali u jelovnik uvode i nove elemente kuhajući iskreno s ciljem da poštuju domaću namirnicu, ali da gostima koji žele nešto drukčije, pruže novo iskustva.
Bistro Mitnica
Bistro Mitnica
Fini gableci po cijeni od 7 do 9 eura
Naravno, u Bistrou Mitnica i dalje pripremaju već popularne gablece, (od 7 do 9 €), pa gosti ciljano dolaze zbog nekih jela: ponedjeljkom miriši gulaš ili odlične, blago pikantne krvavice (koje rade sami) poslužene s krpicama za zeljem. Novost u ponudi gableca su domaći pljukanci u umaku od pršuta s kaduljom (mijesi ih gospođa Zdenka koja u Mitnici radi punih 17 godina).
Utorkom se mogu pojesti mnogima omiljeni špek fileki ili slasno svinjsko pečenje s pečenim krumpirom. Srijeda je rezervirana za grah s domaćom kobasicom i u ovo doba Zagrepčanima omiljeni buncek s restanim krumpirom. Ako je netko raspoložen za bezmesni gablec, pripremit će mu domaće njoke s pestom.
Četvrtkom se u ovim hladnijim mjesecima poslužuje sarma s pire krumpirom, ali i mekano, sočno teleće pečenje s već spomenutim odličnim krumpirima. Petak je rezerviran za riblje gablece: pržene lignje, pohani oslić, tuna steak s blitvom i krumpirom, pastrva ili odličan brudet.
Pljukanci s pršutom i kaduljom
Bistro Mitnica
Ćevapi iz Mitnice oduvijek su hit
Slasna à la carte ponuda
Osim spomenutih, mogu se naručiti i jela nešto iz à la carte ponude Mitnice, a chefica Sanja Nikolić sa svojom uigranom ekipom u kuhinji mijenja jelovnik sezonski.
Ovih u ponudi je tako piletina u šumskom umaku (sa tri vrste gljiva), svinjski medaljoni u umaku od pršuta i kadulje, lungić punjen šunkom i sirom, pljeskavica Mitnica s prženim batatom, a tko voli jela od tjestenine sigurno će uživati u pljukancima s biftekom, zelenim njokima u aromatičnom pestu ili lazanjama bolonjez.
Bistro Mitnica je postalo i omiljeno mjesto za domjenke i razna slavlja. Može se unajmiti cijeli prostor, ali Bistro prima i manje grupe. Naime interijer je podijeljen u tri sale: manja za 20 osoba, srednja za 24, dok najveća može priliti do 30 gostiju. Uz to treba napomenuti da postoji prostrana, natkrivena grijana terasa.
Zapečeni grah
Plata jela s roštilja