Najave 02. rujna 2024.

Boogie Lab ima slasne novitete koji će nam olakšati povratak s ljetovanja

boogie lab
Boogie lab noviteti
foto: Karlo Jelić
Riba, meso, vegansko... sve je to na novom meniju Boogie Laba u Parku Kneževa, a uz nova jela nude i zanimljive nove koktele

U Zagreb se vratila dobra stara gužva - grad je još pun turista, a s godišnjih odmora vratila se i većina Zagrepčana. Povratak kući, nakon opuštenih dana na moru olakšat će im sigurno odlična nova jela i kokteli u omiljenom Boogie Labu uz koje će sigurno biti lakše podnijeti povratak u realnost.

Boogie Lab Možda vas zanima... Ljeto u Boogie Lab stiže sa 3 nova okusa sladoleda... a imaju i nove koktele! Najave

Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Pašteta od morskog psa foto: Karlo Jelić

Nova neodoljiva jela u Boogie Labu

Boogie Lab u Parku Kneževa predstavlja 3 nova jela koja najavljuju dolazak kontinentalnih namirnica, no još uvijek imaju štih ljeta. Pašteta od morskog psa podsjetnik je na vruće ljetne dane i morske avanture. Marinirani morski pas, krema od cvjetače, ukiseljeni kumkvat i gel od naranče sastojci su jela koje ćemo rado dijeliti s društvom.

Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Biftek tartare foto: Karlo Jelić

Tu je i tartar biftek - ručno kosani biftek uz hrskavu kožu od patke, žumanjak u soli i maslac kombinacija je koja najavljuje povratak mesnih delicija. Njoki punjeni raguom od divljači najava su pak jeseni koju, nakon dugih vrućina, jedva čekamo. Dolaze u kombinaciji s aromatičnim sirom parmigiano reggiano te umakom od poriluka.

Uz ova tri jela, i vegansko jelo Boogie Dip razveselit će mnoge. Humus od bundeve, pistachio dip, cvjetača dip, fermentirani ljubičasti luk, kiseli krastavci, masline, domaći krekeri, grissini I kruh u ovoj su kombinaciji neodoljivi.

Tu je i neizostavna burrata koju uz cherry rajčice, pesto od pistacija, jabuke i sezonsku salatu najviše volimo dijeliti s društvom.

Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Njoki punjeni raguom od divljači foto: Karlo Jelić Boogie Lab 2 Možda vas zanima... Boogie 2 već je pravi hit u Novom Zagrebu Recenzije

Boogie Lab ima i 4 nova koktela

Boogiejevi kokteli hit su od prvog dana. Kreativni barski tim na čelu s bar managerom Jerom Bebićem kreirao je 4 nova koktela koja su jednostavno savršena. Svaki od njih priča svoju priču.

Fine Line je prvi i nastao je totalno spontano. “Bilo je u igri prijavljivanje na natjecanje u zadnji tren jer je posla preko glave. Bio je to rad s onim sto se nalazi u blizini i što je raspoloživo.

Fine Line zato što dosta puta imamo nekakav blic u glavi i on samo dođe. Ne iskoristimo ga, mislimo da nije dovoljno dobar, da nešto fali, da je prazno, a ubiti je to točno ta crta koja će se ispostavit ključna, drugačija i ispravna!”, otkriva Jere Bebić.

Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Boogie koktel Fine Line foto: Karlo Jelić

Novi koktel Divenire čista je igra sa sastojcima. “Mala rupa u poslu gdje se pogriješilo i nastala je mješavina koja je i nas same iznenadila. Gledali smo malo dalje i infuzirali neke sastojke i eto!”

Ime ovog novog koktela dolazi od istoimene talijanske skladbe što bi značilo become ili to grow jer ipak iz pogrešaka bi trebali učiti i rasti.

Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Boogie koktel Divenire foto: Karlo Jelić

Jedan od onih Boogie koktela koji su namjenjeniji za natjecanja je Drunken Cherries. Ovaj put se radilo o određenom brendu, broju i vrsti sastojaka.

“Cherry mješavina je nastala zezancijom s enzimima, prvi put da radim nešto na tu shemu, zadani whisky je zamijenjen punijim, crumble od čokolade i petita je postao sirup, bitteri su zaokružili piće, a prosecco pridodao ljetnom, fizzy finishu. Ime dolazi iz djetinjstva kada je baka znala radit rakiju, voćke bi nakon infuzije sušila i služila kao snack uz kavu, prije ili poslije obiteljskog ručka nedjeljom, legendarne pijane trešnje!”

Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Boogie koktel Drunken Cherries foto: Karlo Jelić

Sastojci koktela su nastali iz znatiželje i igre ostatcima kuhinje čine Last Call. “Tu moramo uzeti u obzir nekad popularni Appletini, moderni klasik nekih dalekih tržišta.

Naravno, radi se o twistu na legendu s težnjom ka zero waste politici, infuzirana vodka, shrub jabuke i suhi vermut uz dodatak maslinova ulja s chillijem pruža idealnu teksturu i okuse koje želite probati nakon večere ako niste od slatka, kao ja. Od tud dolazi i ime, još jedan i doma leći!”, zaključio je Jere Bebić listu novih koktela koji će oduševiti na prvu.

Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Boogie koktel Last Call foto: Karlo Jelić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.