Najave 19. lipnja 2019.

Bourdain Day: Svečana večera u čast jednom od najvećih u povijesti

foto: Boškinac

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Konoba Boškinac pod vodstvom glavnog vinara Borisa Šuljića i chefa Mate Jankovića pripremat će jela koja je sam Bourdain imao prilike jesti prije sedam godina, poslužit će vina koja redovito odnose titule onih najboljih iz Hrvatske, a sve će upotpuniti dobra glazba i pitoreskni ambijent.

BOŠKINAC WINERY, PAG
''Ako niste bili ovdje, vi ste idiot. Ja sam idiot!''
- A. Bourdain, 2012.

Posljednjeg četvrtka u mjesecu svibnju, chefovi Eric Ripert and José Andrés najavili su dan 25.6. kao Bourdain Day. Homage čovjeku i njihovom prijatelju, čiji bi 63. rođendan bio na ovaj dan, ima za cilj i nakon smrti poznatog chefa zbližiti njegove fanove iz cijelog svijeta.

Anthony Bourdain, čije je ime postalo poznato nakon izdanja njegovih knjiga ''Kitchen Confidential'' i ''A cook' s tour'', te koje je postalo svakodnevni pojam zbog planetarno popularnog putopisno-gastronomskog serijala ''No reservations'', bilo je ono osobe koja je omogućila svima da preko tv-ekrana upoznaju ne samo gastronomiju neke daleke zemlje, već njenu povezanost s političkim, sociološkim, i kulturološkim aspektima mnogih destinacija.

Anthony Bourdain | Author: Pixsell.hr foto: Pixsell.hr

Anthony Bourdain bio je chef, ali je svoj otisak ostavio kao antropolog, čiji su ulasci u stotina kuhinja diljem svijeta objasnila hranu kao najširi pojam koji povezuje ljude iz svih krugova života.

Pridružite se ljudima koji su štovali Bourdaina na neformalnom druženju povodom prvog Bourdain Daya, 25.6.2019., na jednoj od lokacija koja je Bourdaina upoznala s hrvatskom gastronomijom i ukazala mu na bogatstva naše gustatorne povijesti, koju je on prenio svijetu na jedini način na koji je znao – iskreno, s oduševljenjem, kroz svoju nezamjenjivu naraciju, bez dlake na jeziku. 

Dođite na Pag i proslavite život i rad čovjeka koji je pokazao i nama i cijelom svijetu kakvu kulinarsku vrijednost imamo. Osim uživanja u nekim od najboljih jela i vina koja je Bourdain probao u Hrvatskoj, imat ćete priliku čuti kako je to izgledalo iza kamera prilikom snimanja epizode ''No reservations: Croatian Coast''.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Cijena druženja 26. srpnja iznosi 250 kn, a ono uključuje aperitiv, večeru čiji će detalji biti objavljeni uskoro, glazbu s potpisom, dobru atmosferu i nezaboravno druženje s ljudima koji će dati još jednu dimenziju višeslojnom Anthonyju Bourdainu. Javite se, vidimo se, neka je vječna slava ovoj veličini...

NAPOMENA:
Odabirom opcije "dolazim" na Facebooku niste rezervirali svoje mjesto. Zahtjev za rezervaciju mjesta primamo isključivo na email info@boskinac.com i telefon 053 663500. Hvala na razumijevanju

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.