Najave 28. veljače 2023.

Budi chef i osvoji zvjezdicu u novoj Michelinovoj igrici

Chef Life: A Restaurant Simulator
Chef Life: A Restaurant Simulator foto: Nacon/Cyanide Studio/Michelin
gastro postao gastro.24sata.hr
Igrica Chef Life: A Restaurant Simulator nudi iskustvo kao da pokrećeš novi restoran - od opremanja kuhinje i uređenja restorana, do okupljanja tima, nabavke namirnica, kuhanja i posluživanja hrane

Napetost u kuhinji, vrhunska jela, kao i ona u kojima je nešto pošlo po zlu, chefovi pod stresom, narudžbe, dobavljači, zahtjevni gosti… sve baš kao u pravom restoranu donosi nova igrica Chef Life: A Restaurant Simulator. Igrica je dostupna na platformama Nintendo Switch, PlayStation 4 i 5, Steam, Xbox  Series X/S, Xbox One te na PC-ju.

 | Author: Nacon/Cyanide Studio/Michelin Chef Life: A Restaurant Simulator foto: Nacon/Cyanide Studio/Michelin  | Author: Nacon/Cyanide Studio/Michelin Chef Life: A Restaurant Simulator foto: Nacon/Cyanide Studio/Michelin

Igricu su razvili Nacon, Cyanide Studio te Michelinov vodič (da, onaj koji restoranima dodjeljuje famozne zvjezdice za kojima čezne većina chefova), a u njoj virtualni chefovi, odnosno oni koji se odluče zaigrati ovu igricu, mogu osvojiti prestižnu zvjezdicu - ako budu dobro vodili svoj zamišljeni restoran. Chef, odnosno igrač dobiva priliku kreirati svoj restoran iz snova – jelovnik, vinsku kartu, nabavljati namirnice koje želi, urediti interijer restorana i kuhinje te kuhinju opremiti svim mogućim čudima tehnologije iz svijeta gastronomije… ali na kraju krajeva mora i svojim gostima poslužiti ukusno, tehnički ispravno jelo kojim će oni biti zadovoljni.

Standardna verzija igrice stoji 29,99 eura, dok ona skuplja, za 10 eura više nudi i dodatni paket nazvan Al Forno u kojem igrač dobiva 8 recepata za pizzu, krušnu peć na drva te 65 dodatnih mogućnosti prilagodbe igrice. Naravno, sve je virtualno, a ovaj dodatni paket bit će dostupan tek od 23. ožujka.

 | Author: Nacon/Cyanide Studio/Michelin Chef Life: A Restaurant Simulator foto: Nacon/Cyanide Studio/Michelin

Iako je igrica Chef Life: A Restaurant Simulator dostupna tek kratko vrijeme, već postoje brojni savjeti za početnike pa ako se odlučiš zaigrati je donosimo neke od njih:

  • Ako si u igrici vise ekološki orijentiran, dobit ćeš više pohvala za hranu.
  • Čim prije nabavi za svoju kuhinju i drugi hladnjak jer u jednom hladnjaku može se čuvati samo ograničen broj namirnica, a ti naravno želiš da sve tvoje namirnice budu svježe dulje vrijeme.
  • Kuhaj pametnije – manje komplicirana jela i koristi grijače za gotova jela i više jela odjednom.
  • Održavaj čistoću u kuhinji. Nikad ne znaš kada stiže inspekcija ;)

 | Author: Nacon/Cyanide Studio/Michelin Chef Life: A Restaurant Simulator foto: Nacon/Cyanide Studio/Michelin

To su samo neki osnovni savjeti, a ako se odlučiš zaigrati ovu igricu i osvojiti Michelinovu zvjezdicu makar u virtualnom svijetu, uskoro ćeš postati majstor i otkriti još brojne trikove kako biti uspješniji i oduševiti svoje virtualne goste.

 

Možda vas zanima... Gastro igrice o kojima ćete postati ovisni Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.