Najave 09. rujna 2022.

Chef Nenad Komes predstavlja svoj hit "Normalni burger" na Zagreb Burger Festivalu!

Nenad Komes, vlasnik The Meata
gastro postao gastro.24sata.hr
The Meat by Nenad Komes prvi put sudjeluje na Burger Festivalu i predstavlja svoje najjače adute - mini hamburgere u 4 slijeda, popularne Sliderse te Normalni burger Dry Aged Burger čije meso mora odležati čak 60 dana!

Zagreb Burger Festival, koji će se održati od 8. do 18 rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana ponudit će neke nove koncepte burgera, niz gastronomskih premijera, craft slastica i rashlađenih pića – te brojna veganska i vegetarijanska iznenađenja.

Jedna od najiščekivanijih ponuda svakako je chefa Nenada Komesa za koju smo načuli da nam sprema vrhunsku gastro poslasticu. Što od jednog na najvećih majstora mesa u Hrvatskoj definitivno i očekujemo. A činjenica da se na Burger Festivalu pojavljuje prvi put dodatno nam golica nepca.

 | Author: Promo Chef Nenad Komes foto: Promo

Nova gastro destinacija za ljubitelje mesa, steakova i svega što ide uz to

"Prvenstveno se želimo predstaviti kao nova gastro destinacija za ljubitelje mesa, steakova i svega što ide uz to - kao što su vrhunski začini, maslinovo ulje i ostali asortiman koji nudimo. Stoga ćemo i s ponudom burgera biti drugačiji - nudimo burger Sliders i Dry aged burger 60 dana. Važno je napomenuti da sve meso sami pripremamo po našoj recepturi sa The meat timom. Od začina, pak, koristimo samo sol i papar, jer želimo da se što više osjeti okus mesa“, otkriva nam chef Nenad Komes.

Novost je, dakle, njihov Slider box u kojem Komes nudi mini burgere s više okusa.

 | Author: Promo The Meat by Nenad Komes sliders box foto: Promo


Tako će posjetitelji moći degustirati razne dodatke s burgerima, a umjesto količinskih porcija naglasak će se staviti na iznimnu kvalitetu svih sastojaka. Tako će se u ponudi naći 4 vrste slidera: Sliders Burger Box - The meat by Nenad Komes, Classic Meat Slider, Cheesy Pesto Meat Slider i Crispy Bacon Slider.

Mnoge gurmane koji detaljnije prate najave ponude na Burger Festivalu posebno zanima što se krije iza naziva Normalni burger – Dry Aged Burger za kojeg svi predviđaju da će biti jedno od hit jela na Festivalu. Posebno stoga što nam se čini da se radi na neuobičajen način.
"Naziv normalni burger koristi se za format i težinu samog mesa koje se koristi za hamburger,  a to je 200 g čistog mesa odležanog 60 dana, grubo sameljenog da ostane sočno i da se osjeti okus i punoća odležanog mesa. Ono, pak, ima specifičan miris i okus pa ćemo time posjetiteljima ponuditi nešto sasvim novo za njihovo nepce“, objašnjava Komes.

 | Author: Promo The Meat by Nenad Komes Dry Aged burgeri foto: Promo

Koja je tajna Dry Aged Burgera?

Tajna Dry Aged Burgera 60 leži, dakle u odležanoj 100% junetini 60 dana, briocheu, salati od kupusa, rajskoj cherry rajčici, kiselim krastavcima i prženom luku.

Vrhunski poznavatelj mesa, proslavljeni chef Nenad Komes ovim će na najljepši način zaokružiti i priču o otvorenju boutique storea The Meat u Zagrebu u kojem nudi dry age asortiman i marinirano meso koje svaki kupac termičkom obradom može sam završiti u vlastitoj kuhinji – i tako postati vrhunski chef – barem na kratko!

"Naši su kupci oduševljeni ponudom, stručnošću našeg The tima i izborom steakova. Svakako bi mogao reci da je svijest o poznavanju mesa na visokoj razini pojedinih kupaca. Za ostale koji nisu toliko upoznati tu je naš The team koji daje tips and trick kako pripremiti pojedini komad mesa ili steak“, s ponosom zaključuje naš sugovornik.

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Newlika 18:47 09. Rujan 2022.

    Puno najava i priča, a onda dobiješ nekakve pretopljene splačine.